Muzika
0

Počele produkcijske pripreme za koncert James Blunta u Sarajevu

Sarajevo-x.com
Art Zone je započeo produkcijske pripreme za veliki koncert James Blunta, koji će biti održan 15. juna 2008. godine u dvorani Zetra.

Kako je riječ o jednoj o najzahtjevnijih i najskupljih koncertnih produkcija oprema koja će biti korištena za koncert dolazi iz Engleske, Austrije, Slovenije, Hrvatske i Srbije. Ponosni smo na činjenicu da je dio opreme koja će se koristiti za koncert nabavljen u BiH.

Produkcijski rider Jamesa Blunta je do sada najzahtjevniji u tehničkom smislu, što svakako predstavlja garant posebnog audio-vizuelnog doživljaja za publiku koja će biti u Zetri. Bina će biti dimenzija 20x13x1,5 m, sa krilnim dodacima za što bolju komunikaciju sa publikom. U Sarajevo će doći kompletan produkcijski tim James Blunta, te u tom pogledu organizatori koncerta moraju ispuniti posebne zahtjeve koji se odnose na produkciju, hospitality, promociju i PR.

James Blunt je trenutno na svjetskoj turneji kojom su obuhvaćeni gradovi u Sjedinjenim Američkim Državama, Kanadi, Evropi, Aziji, Australiji. “Jako se zabavljam, ali sam već prilično zbunjen, jer smo gotovo svaki dan u drugom gradu”, govori Blunt. Treba mu vjerovati kada kaže da je “gotovo svaki dan u drugom gradu”, jer Blunt je od početka 2008. godine rasprodao koncerte u 78 svjetskih gradova.

Karte za koncert u dvorani Zetra su puštene u prodaju po cijenama od 35 KM i 45 KM. Prodajna mjesta u Sarajevu: UNITIC, plato Skenderija, ulična prodaja u Ferhadiji.

Kako vlada veliki interes za ovaj koncert u Sloveniji, Hrvatskoj, Srbiji i Crnoj Gori svi zainteresirani će moći obezbjediti ulaznice putem agencije EVENTIM na web stranici www.eventim.hr. Agencija EVENTIM će svim zainteresiranim posjetiocima koncerta James Blunta omogućiti i uslugu prevoza do Sarajeva.