Muzika
0

Počela "Spice Girls" groznica

Sarajevo-x.com
Ulaznice za koncert ponovno okupljenih članica nekadašnje mega popularne grupe "Spice Girls" koji će se održati u Londonu rasprodane su samo 38 sekundi nakon što su puštene u prodaju, tvrde promotori ovog koncerta. Više od milion obožavatelja iz Velike Britanije osiguralo je svoje mjesto na koncertu koji će se održati 15. decembra u poznatoj areni O2.

"Ovo je bio veoma dramatičan trenutak - mnoštvo obožavatelja je napadalo prodajna mjesta sa svih strana", otkrio je Chris Edmonds, direktor kompanije Ticketmaster koja se bavi prodajom i distribucijom ulaznica za raznovrsne događaje širom svijeta..

Kako otkriva BBC u Londonu će biti održana još tri koncerta i to 16. i 18. decembra ove godine, te 2. januara 2008. godine. Cijene ulaznica za željno očekivani muzički spektakl kreću se od 55 do 75 funti (od 112 do 153 dolara). Koncert koji će se održati tek sljedeće godine u Londonu također je u uvršten u ponudu kompanije Ticketmastera na službenom web sajtu.

Ulaznice za nove datume trenutno mogu kupiti samo fanovi koji su o prodaji ovih ulaznica obaviješteni putem sms ili e-mail poruka.

Ulaznice za koncert kojeg će Emma Bunton, Melanie Brown, Melanie Chisholm, Victoria Beckham i Geri Halliwell održati 15. decembra već se mogu kupiti i na eBayu po cijenama do skoro 900 funti (1.827 dolara).

Baby Spice, Scary Spice, Sporty Spice, Posh Spice i Ginger Spice započet će svjetsku turneju 2. decembra nastupom u Kanadi, a sljedeće destinacije uključuju San Jose, Šangaj i Cape Town.

Grupa "Spice Girls" na pozornici nije nastupala u punom sastavu još od maja 1998. godine kada je grupu napustila Geri Halliwell, poznatija kao Ginger Spice.