Muzika
0

Počela prodaja ulaznica za Mostar Blues Festival

Piše: A. U.
Počela je prodaja ulaznica za 11. Mostar Blues & Rock Festival, na kojem će nastupiti čak 11 bendova i izvođača, među kojima se nalaze Sugar Blue, Ten Years After, Lance Lopez, Drugi način, Yu Grupa, Urban & 4 i Partibrejkers.

Cijena dnevne ulaznice u pretprodaji iznosi 15 KM, dok će na ulazu iznositi 20 KM. Cijena festivalske, trodnevne, ulaznice je 40 KM. Ulaznice se mogu kupiti na prodajnim mjestima: MC Pavarotti, Caffe Coco Loco, Caffe Publika, poslovnice Fortuna Toursa (Mostar), Caffe Opera i Magaza (Sarajevo), MG Travel i DFK (Banja Luka), Kompas Tours (Tuzla), Centrotrans (Zenica), Sunce Travel (Jablanica) te na stranici Kupikartu.ba.

Zanimljivo je da su nakon 10 godina predstavljanja bluesa i stalnog koketiranja sa rockom, organizatori Mostar Blues Festivala ove godine konačno odlučili i taj muzički pravac dodati u ime festivala.

"Promjena imena festivala u Mostar Blues Rock Festival otvorit će vrata značajnim rock autorima koje namjeravamo dovesti u Mostar, a skratiti pojašnjenja o vječnoj konekciji bluesa i rocka. Ipak, da nas se pita, ovu godinu bi proglasili godinom bluesa: besparica, depresija, beznađe, osamljenost, recesija, kriza... Ne pravdamo se, svima je teško, ali jednostavno u ovim uslovima ne uspijevamo, ne možemo bolje, još ne ostvarujemo ciljeve koje ovaj festival ima", naveli su organizatori festivala za Klix.ba.

Program festivala

18. juli u 21 sat, MC Pavarotti - Harmonica Stories

Mar Mar Blues (BiH) Blue Family feat. Pera Joe (Srbija)

Sugar Blue (SAD)

19. juli u 21 sat, SC Kantarevac

Bad Blues Band Bulevar (BiH) Drugi način (Hrvatska) Ten Years After (UK) Yu Grupa (Srbija)

20. juli u 21 sat, SC Kantarevac

PistolEro (BiH) Urban & 4 (Hrvatska) Partibrejkers (Srbija) Lance Lopez (SAD)