Muzika
0

Počela prodaja ulaznica za koncert Amire Medunjanin

Sarajevo-x.com
Počela je prodaja ulaznica za koncert Amire Medunjanin, koji će biti održan u Bosanskom kulturnom centru u Sarajevu, 5. jula s početkom u 20.00 sati.

Ulaznice se mogu kupiti na blagajni BKC-a svakim radnim danom od 12 do 18 sati. Cijena u pretprodaji iznosi 15 KM, a na dan koncerta ulaznice će koštati 20 KM.

Koncert Amire Medunjanin promovirat će njen novi album Amulette koji je rezultat uspješne saradnje sa evropskim umjetnicima Bojanom Zulfikarpašićem, Nenadom Vasilićem i Bacharom Khalifeom.

"Na albumu ‘Amulette’ imala sam sreću raditi sa prije svega dobrim ljudima i izvrsnim umjetnicima. Spoj znanja, iskustva i emocija svih učesnika na projektu izrodili su pozitivnu energiju i optimizam i želju da što prije sve to podijelimo s publikom", izjavila je Amira Medunjanin.

Novi album koji predstavlja tradicionalne pjesme iz regiona u potpunosti je realiziran u Njemačkoj, a bit će objavljen za francusku diskografsku kuću Harmonia Mundi/World Village. Član tehničke eipe koja realizira koncert bit će i tonski snimatelj i producent Walter Quintus koji je radio sa velikim muzičkim imenima poput Markusa Stockhausena, Rabiha Abou-Khalila, Joea Zawinula, Erica Claptona, Triloka Gurtua, Kraftwerka i mnogih drugih. Koncert se organizira uz podršku Njemačke ambasade u Bosni i Hercegovini.