Muzika
0

Pobjedom Toše Proeskoga završen 11. Hrvatski radijski festival

FENA
Toše Proeski s pjesmom 'Veži me za sebe' osvojio je u subotu navečer na Hvaru Grand Prix 11. Hrvatskog radijskog festivala u kategoriji pop-rock i urbane glazbe, čime je festival i završen, službeno je priopćeno.

Prema priopćenju, večer prije u kategoriji narodne i zabavne glazbe slavio je Dražen Zečić i pjesma 'Stani srce'. Obojica su se glazbenika osim Grand Prixom, okitila i nagradom čitatelja dnevnika '24 sata'.

U kategoriji urbane glazbe nagradu glazbenih urednika dobile su sestre Husar s pjesmom 'Ljubav zaslužuje to', a slušatelji su u istoj kategoriji nagradili Shortyja i njegovu 'Mariju'.

U pop-rock kategoriji glazbeni urednici najviše ocjene dali su pjesmi 'Ti i ja' Akija Rahimovskog, a prema sudu slušatelja najbolji je bio Luka Nižetić potpomognut klapom Nostalgija u pjesmi 'Samo mi reci da'.

Glazbeni urednici 118 radijskih postaja najboljom ovogodišnjom pjesmom HRF-a u kategoriji zabavne glazbe proglasili su hit 'Šil, dil, daj' Miroslava Škore, dok su prema procjeni slušatelja u istoj kategoriji najbolji bili Baruni i pjesma 'Kao nekad'.

U kategoriji narodne glazbe glazbeni su urednici najboljom proglasili pjesmu Mate Bulića 'Naoružan sam do zuba', dok su po ocjeni slušatelja najbolje Slavonske lole i pjesma 'Srce mi je puno radosti'.