Muzika
0

Pobjednici večeri šansone Tedi Spalato i Hari Rončević

FENA
Šibenik
Šibenik
Tedi Spalato i Hari Rončević s pjesmom "Dalmatinska duša" pobjednici su ovogodišnjih, 10. večeri dalmatinske šansone, koje su kasno sinoć završile u Šibeniku, na trgu Republike Hrvatske.

Među 20 skladbi, koliko ih je izvedeno na sinoćnjoj natjecateljskoj večeri novih skladbi, Tedi Spalato i Hari Rončević osvojili su prvu nagradu žirija te drugu nagradu publike.

Po glasovanju publike prvo mjesto pripalo je pak šibenskoj klapi "Fortica" i njihovoj pjesmi "Partili tenori".

Drugu nagradu žirija dobio je Goran Karan s pjesmom "Dica", a treća nagrada žirija i publike otišla je u ruke Đanija Stipaničeva, koji je, uz pratnju klape "Brodarica", otpjevao pjesmu "Tovare moje".

Nagradu Šansonjer za najbolji tekst dobio je Dinko Škevin, koji je napisao stihove za pjesmu "Partili tenori".

Najboljim kantautorskim djelom proglašena je skladba "Gajeta" skupine "The Obala", a za najbolju interpretaciju nagrađena je riječka grupa "Rivers".

Sinoć su dodijeljena i nagrade za najizvođeniju šansonu tijekom proteklih deset godina koliko se održavaju šibenske Večeri dalmatainske šansone, u organizaciji glazbene agencije Šibenik koncert.

To je skladba "Da te mogu pismom zvati" klape Maslina, dok je pjesma "Kad plima se diže" s prošlogodišnjeg festivala, u izvedbi Nene Belana, proglašena najizvođenijom šansonom u proteklih godinu dana.

U povodu 10. obljetnice održavanja Večeri dalmatinske šansone predstavljeno je dvostruko CD izdanje s 40 hitova toga šibenskog

festivala od 1998. godine do ove godine.

Sinoć je pak na istoj pozornici održana Večer starih skladbi, na kojoj su nastupila 22 izvođača, među kojima i Gabi Novak, Arsen Dedić, Luky, Gibonni te Mišo Kovač čiji je nastup publika osobito toplo pozdravila.