Muzika
0

Pobjednici i gubitnici European Music Awards-a 2007.

Sarajevo-x.com
Foto: AP
Foto: AP
Dodjela MTV-jevih muzičkih nagrada za Evropu koja se sinoć održala u Minhenu prošla je po planu organizatora sa nekoliko iznenađenja. Dobitnica dvije nagrade je Avril Lavigne, a najviše pažnje izazvala je Amy Winehouse svojim nastupom i zahvalničkim (ne)govorom.

Voditelj European Music Awards-a bio je Snoop Dogg, a na pozornici su nastupali My Chemical Romance, Mika, Will.I.am, Nicole Scherzinger, Avril Lavigne, Amy Winehouse, Tokio Hotel i drugi.

Najviše kontraverze izazvala je Amy Winehouse. Kada je proglašeno da je pobijedila u kategoriji Artist's choice, Amy je izašla na scenu i uz mrmljanje koje je malo ko razumio, uspjela samo reći "hvala". Kasnije je, tokom nastupa, jedva održavala ravnotežu, a u nekoliko navrata se učinilo kao da joj je slabo te da će se onesvijestiti. Ipak, uspjela je do kraja izvesti svoj nastup.

Kanye West je bio nominiran u kategoriji za najbolji video, ali je ponovno izgubio. Najskuplji video imao je Justine Timberlake za pjesmu "What goes around, comes around" sa Scarlet Johanson, ali nagradu je ponijela grupa Justice s pjesmom D.A.N.C.E.

Nagrade su dobili sljedeći muzičari: ROCK OUT - 30 Seconds to Mars BAND OF 2007 - Linkin Park ALBUM OF THE YEAR - Nelly Furtado - Loose HEADLINER - Muse SOLO ARTIST OF 2007 - Avril Lavigne

ARTIST’S CHOICE - Amy Winehouse ULTIMATE URBAN - Rihanna MOST ADDICTIVE TRACK - Avril Lavigne, Girlfriend INTER ACT - Tokio Hotel VIDEO STAR - Justice, D.A.N.C.E NEW SOUNDS OF EUROPE - Bedwetters (Estonia) BEST UK & IRELAND ACT - Muse