Muzika
95

Plesna groznica u Sarajevu: 8. Sarajevo Salsa Congress

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Zaljubljenik ste u vruće latino ritmove, dobru zabavu, sjajne plesne partyje? Oduvijek ste imali želju zaplesati sa svjetski poznatim plesačima, a do sada niste imali priliku? U hladne dane koje slijede u Sarajevu, ugrijte se uz 8. Sarajevo Salsa Congress koji za sve ljubitelje plesa organizira Plesni klub Aster.

U saradnji s plesnim klubovima iz regije, plesni klub Aster, najuspješniji plesni klub iz Sarajeva već tradicionalno u Bosnu i Hercegovinu osmi put zaredom organizira najbolji plesni susret plesača iz cijelog svijeta - 8. Sarajevo Salsa Congress u razdoblju od 21. do 24. januara.

Plesni virus u Sarajevu

Da je plesna salsa scena zaživjela u Bosni i Hercegovini pokazuju prepune plesne dvorane zaljubljenika u ovaj vrući latino ples, ali i salsa večeri u mnogim gradskim klubovima koji okupljaju plesače na jednom mjestu, bez obzira je li riječ o početnicima ili profesionalcima.

Uz ritmove salse, bachate, kizombe, cha cha cha, Ragga Jama, bachatanga i ostalih popularnih plesova, više od 800 plesača iz cijelog svijeta proširit će "plesni virus" na plesnim radionicama, tematskim plesnim večerima, ali i uživajući u plesnim performansima instruktora iz Srbije, Hrvatske, Kube, Turske, Austrije, Njemačke, Crne Gore ali i domaćim instruktorima iz Bosne i Hercegovine.

Kongres koji će svi pamtiti

Interes za najveći plesni događaj u Bosni i Hercegovini - Sarajevo Salsa Congress, organizatorima stavlja veliki izazov u organizaciji, što potvrđuje i Vedran Marčeta, voditelj plesnog kluba Aster.

"Ples je završen način za zbližavanje ljudi iz cijelog svijeta nudeći im prostor da nauče nešto novo, steknu nove prijatelje, ali i Sarajevo dožive na drugačiji način, što ranije nisu imali priliku, bilo da su o Sarajevu čitali, čuli ili ga posjetili. Ovim 8. po redu Sarajevo Salsa Congressom želimo svim našim već sada prijateljima zahvaliti na ukazanom povjerenju već osam godina, ali i pokazati koliko smo zreli u organizaciji i ponudi koju im nudimo. Težak je zadatak pred nama, ali kolege instruktori iz plesnog kluba Aster, kao i kolege iz društvenog plesnog kluba 'El Paso' ujedinili su snage i potrudili se da iz ovaj kongres gosti pametne po mnogočemu", bio je iskren Marčeta.

Da očekuju do sada najveći broj plesača potvrdio je i PR plesnog kluba Aster Josip Milanović i pozvao sve zainteresovane da im se pridruže, bilo na plesnim radionicama ili plesnim večerima na kojima će svirati poznati plesni DJ-vi iz regije u novootvorenom studentskom klubu Kuk, u četvrtak, te plesnim zabavama u hotelu Grand u petak i subotu, gdje će se radionice i održavati, te na završnu zabavu u nedjelju u klubu Cinemas Sloga.

Više informacija potražite na službenoj Facebook stranici ili na www.sarajevosalsa.com.