Novi album u pripremi
0

"Plavi orkestar" u snijegu Bjelašnice

Sarajevo-x.com
Članovi kultnog sarajevskog benda "Plavi orkestar", Samir i Admir Ćeremida, Saša Zalepugin i frontmen grupe Saša Lošić Loša, od 15. februara se nalaze na olimpijskoj planini Bjelašnici kako bi odabrali i uvježbali materijal za svoju novu ploču.

Saša Lošić je na ove "visinske pripreme" donio dvadesetak pjesama, od kojih bi se na albumu trebalo naći jedanaest, baš kao na ploči "Soldatski bal" iz 1985. godine.

U planinskoj kući, u koju su došli na poziv općine Trnovo, pored prostorija u kojima bend boravi, nalazi se i poseban dio u kojem je smješten mobilni studio gdje će "Plavi orkestar" snimiti probne snimke za sedmi studijski album.

Na Bjelašnici su članovi grupe doživjeli pravu opsadu novinara iz cijele regije, pa su nakratko morali odložiti početak rada i odvojiti jedan dan za aktivni odmor u prirodi. Već nakon nekoliko dana snijeg je blokirao sve prilaze kući u kojoj se nalaze, a kako su cijeli dan i noć pomno uvježbavali nove pjesme, tek ujutro su na vijestima saznali da se nalaze u snježnoj blokadi. Gitarista Saša Zelepugin je sve to prokomentirao na svoj karakteristični monty-phytonovski način: “Sada možemo na miru da vježbamo”.

Kako saznajemo od gospodina Rijada Vojnikovića iz menadžmenta grupe, "Plavi orkestar" namjerava organizovati party pod nazivom "Proba Orkestra" (nazvan po istoimenom filmu Federika Felinija) za uži krug prijatelja koji bi se na Bjelašnicu trebali zaputiti početkom sljedećeg mjeseca da bi, pored starih pjesama premijerno čuli i neke sa novog albuma.