Muzika
1

Plavi orkestar nakon 13 godina starim hitovima usrećio fanove u Zetri

Piše: M. B.
Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba (Foto: D. S./Klix.ba)
(Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Jedan od najpopularnijih bendova s prostora bivše Jugoslavije Plavi orkestar održao je sinoć fantastičan koncert u Olimpijskoj dvorani Zetra koja je bila ispunjena do posljednjeg mjesta.

Koncert je započeo hitom iz 2009. godine "Amerika", a potom su uslijedili "Djevojka iz snova", "Ti si moja sudbina", "Lovac i košuta", "Linija života", "Kaja", "Sad mi se javljaš", "Bolje biti pijan nego star"...

Publika je jednoglasno pjevala uz frontmena benda Sašu Lošića i članove Samira i Admira Ćeremida te Sašu Zalepugina koji su svaku pjesmu donijeli na emotivan i energičan način.

Na sceni se pojavio i poznati bh. komentator Sabahudin Topalbečirević, koji je Zetru na nekoliko minuta "pretvorio" u stadion Svjetskog prvenstva u Brazilu, a publika se uspješno uživjela u zadanu situaciju i gromoglasno bodrila naše Zmajeve. On je najavio gostovanje beogradskog benda Bestbeat - tribute to benda Beatlesima, koji su otpjevali nekoliko pjesama.

Koncertu u Zetri su osim fanova iz naše zemlje prisustvovali i oni iz Hrvatske, Srbije, Slovenije, Crne Gore, Makedonije, Austrije, Njemačke, Norveške, Švedske, pa čak i iz Amerike i Australije.

Ovo je prvi koncert benda u Sarajevu nakon 13 godina, a sudeći prema reakcijama publike, vrijedilo je čekati.