Cargo Trio u BiH
0

"Plavi avion" Darka Rundeka u petak slijeće u Sarajevo

Sarajevo-x.com
(Foto: A. Panjeta/Sarajevo-x.com)
Duh Cargo orkestra nedavno je dobio dodatnu formu - Rundek Cargo Trio koji čine Darko Rundek, Isabel i Dušan Vranić Duco. Cargo Trio u petak će u sarajevskom Cinemas Clubu predstaviti album "Plavi avion", dan ranije predstaviće se u Tuzli, dok u subotu sviraju u Mostaru.

Kako je na press konferenciji najavio Rundek, koncertna turneja u Tuzli, Sarajevu i Mostaru predstavlja nedavno osnovani Cargo trio koji je proistekao iz Cargo orkestra, te je najava za slbum "Plavi avion".

"Kako album još nije vani, na predstojeća koncerta planiramo svirati po nekih pet novih pjesama kao svojevrsni uvod u turneju na kojom ćemo promovirati cjelokupan album. Ostatak koncerta činiće pjesme sa ranijih albuma Cargo Orkestra, a biće i pjesama Haustora" koje će Trio izvesti na svoj način", kazao je Rundek dodajući kako je siguran da će publika sa svakog koncerta otići zadovoljna.

Na novinarski upit da li naziv "Plavi avion" ima veze sa Plavim vozom kojim je nekoš Josip Broz Tito "krstario" Jugoslavijom, Rundek je kazao kako o tome nije razmišljao, već da sam naziv više veze ima sa bluesom i Billie Holiday.

"Tito jeste bio fini gospodin, ali nisam o njemu mislio kada smo davali naziv albumu. , baš nedavno sam gledao dokumentarac o njemu, kako dočekuje Nasera, Nehrua i druge državnike, i kako svakoga od njih na poseban način pozdravlja", ispričao je Rundek.