Muzika
0

Pjevačica Celine Dion sa novim albumom

FENA
Pjevačica Celine Dion, jedan od najoriginalnijih glasova svjetske muzičke scene, najavljuje za maj mjesec objavljivanje novog albuma "D'elles / French".

Stihove svih pjesama napisale su žene, ugledne autorice iz Francuske i Kanade. Francoise Dorin, Christine Orban, Nina Bouraoui, Marie Laberge, Lise Payette, Denise Bombardier, Nathalie Nechtschein i Janette Bertrand, samo su neke od uglednih autorica, tekstopisaca, zastupljenih na ovom atraktivnom albumu. Glazbu je radila ekipa u sastavu Jacques Veneruso, David Gategno, Erick Benzi, Goldas Arzel, a sve je nadgledao Jean Jacques Goldman.

Najavni pilot singl će biti pjesma "S'il n'en restait qu'une (je serais celle-la)" koji će biti objavljen između 14. i 18.februara ove godine za radijske potrebe.

Uz standardno izdanje albuma, u prodaju će biti puštene specijalna edicija – CD/DVD Digi-pack – u limitiranoj nakladi, kao i Collector De Luxe Box.

Celine Dion je u dosadašnjoj karijeri objavila osam albuma na engleskom jeziku, pet na francuskom, te dva live i jednu "Best Of" kompilaciju, a ukupna prodaja svih albuma u njenoj, dvije decenije dugoj, karijeri dostigla je brojku od 180 miliona ploča.