Muzika
136

Pjevačica bh. porijekla jedna od kandidata za predstavnika Austrije na Eurosongu

Piše: S. Č.
AzraH (Foto: Facebook)
AzraH (Foto: Facebook)
Pjevačica Azra Halilović kandidatkinja je za austrijskog predstavnika na ovogodišnjem Eurosongu koji će biti održan u Stockholmu. Izabrana je putem Facebooka, a jedna od protukandidatkinja tvrdi da je izbor namješten.

Posljednji od ukupno deset kandidata za nastup u Stockholmu, bira se putem glasanja na Facebooku. Pobjednik tog glasanja moći će nastupati u kvalifikacijama koje će biti održane 12. februara.

Sa 7.168 "likeova", Azra je osvojila ubjedljivo prvo mjesto.

Međutim, jedna od njenih protukandidatkinja Sara Koell, tvrdi kako je glasanje namješteno.

"Nije moguće da se nekoliko dana nalazim ubjedljivo na prvom mjestu, a da dan prije konačne odluke padnem na drugo", napisala je Koell na svom Facebook profilu.

Ipak, kako stvari stoje AzraH, kako glasi njeno umjetničko ime, pobijedila je pošteno.

Naime, posljednji dan glasanja "pogurali" su je članovi Facebook grupe "Bosnische Nationalmanschaft" (njem. "bosanska reprezentacija"). Admini ove grupe su organizatoru takmičenja austrijskoj nacionalnoj televiziji ORF potvrdili da su glasovi regularni.

"Istina je da je posljednji dan primijećen nagli porast glasova, ali smo naknadnim ispitivanjem utvrdili da su ti glasovi regularni. S tim u vidu proglašavamo AzraH pobjednicom, koja će 14. februara učestvovati u kvalifikacijama za predstavnika Austrije na Eurosongu 2016. Čestitamo!", napisali iz ORF-a na svom Facebook profilu.