Dado i Slađana u Slogi
0

VIDEO / Pjesma "Princeza" uživo nakon 26 godina

Sarajevo-x.com
U Sarajevu, u Cinemas Clubu/Sloga 23. februara će nastupiti duet kojeg nismo čuli još od 1984. godine - Dado Topić i Slađana Milošević. Oni će otpjevati legendarnu "Princezu" i još jednom potvriti da ova pjesma nikada neće doživjeti svoj kraj.

Ovo će svakako biti vrhunac večeri, u kojem ćemo pored "Princeze" istinski uživati u nastupima (nakon puno, previše vremena!) Slađane Milošević i njegog četvoročlanog benda, te legende Dade Topića i njegove šestorke.

Dado Topić, nekadašnji frontman grupa Korni i Time i danas, sa svojim bendom, uspješno izbjegava estradne i komercijalne trendove, ostajući vjeran rocku, soulu i bluesu, a s pravom se smatra jednim od najboljih rock autora i pjevača na ovim prostorima.

Slađana Milošević smatra se ikonom novog talasa osamdesetih u tadašnjoj Jugoslaviji. Još u to vrijeme rušila je tabue, pa je pjesma "Sexy Lady" 1978. godine bila zabranjena za emitovanje na brojnim radijskim i televizijskim stanicama tog doba.

Godine 1984. rodila se "Princeza", pjesma koja je prevedena i na engleski jezik, a 1989. Slađana odlazi u SAD, gdje je neko vrijeme svirala sa grupom "Baby Sister". 1995. vratila se u Beograd i od tada živi na relaciji Beograd - Los Angeles.

Od tada, iza Slađane Milošević su četiri izdanja, zadnji objavljen 2008. godine pod nazivom "Fantastično putovanje".

Dadu i Slađanu sa bendovima imat ćete priliku čuti u Cinemas Clubu/Sloga, u utorak, 23. februara u 21 sat.

Dan poslije, 24. februara Dado Topić i njegov bend nastupit će u Mostaru, u Oxygen klubu, a u četvrtak 25. februara, Tuzlaci će Dadu moći čuti u klubu Palma.

Cijena karata za sarajevski koncert u pretprodaji je 10, na dan koncerta 12 KM. Za mostarski i tuzlanski u pretprodaji 7 KM, na dan koncerta 10 KM.