Zbog spornog refrena
0

Pjesma Britney Spears zabranjena na radiju

Sarajevo-x.com
Najavljeni singl nekadašnje američke pop princeze Britney Spears 'If U Seek Amy" bit će zabranjen na američkim radio stanicama zbog toga što su stihovi pjesme ocijenjeni 'previše kontroverznim', prenose britanski mediji.

Radio stanice smatraju da je pjesma uvredljiva refrena 'All of the boys and all of the girls are beggin' to.. If You Seek Amy', gdje zadnje četiri riječi, kada se brzo otpjevaju, zvuče kao psovka.

"Nije problem takvu pjesmu staviti na album, zabaviti se sa njom, ali mi smo javni medij", kazala je za MTV Patti Marshall sa radijske stanice u Cincinnatiju.

"Ne želimo da nekoga moralno osuđujemo, ali imamo odgovornost prema slušaocima. Ne zabranjujemo pjesmu zbog nas, već zbog svih mama koje se imaju malodobnu djecu", poručila je ona.

Pjevačica je sa kontroverznim singlom sa posljednjeg albuma Circus razljutila grupu australijskih roditelja koji su pjesmu ocijenile 'strašnom' i 'neprijatnom'.

"Bila sam zatečena kada sam čula moju djecu koja imaju pet i sedam godina kako po kući pjevaju 'f**k. Kada sam ih pitala šta to pjevaju, oni su mi odgovorili da je to Britney Spears. Ostala sam šokirana", kazala je jedna majka maloljetne djece.

Ona je djeci kupila album Britney Spears, ali nije vidjela upozorenje na albumu, a na spisku pjesma nije bilo pogrdnih riječi u naslovu.

"Kada sam preslušala album, shvatila sam da je dosta vulgaran i uvredljiv. Bila sam pogrešno uvjerena da je sadržaj albuma prihvatljiv za djecu, no on je zapravo jako neprijatan", kazala je ona.