Prvi ples
0

Pjesma "Amazed" najčešći izbor mladenaca

Sarajevo-x.com
Pjesma "Amazed", balada američkog country benda Lonestar objavljena 1999. godine, pjesma je koju će odabrati najviše mladenaca za svoj prvi ples, pokazalo je novo istraživanje u Velikoj Britaniji, provedeno na 2.000 snimatelja vjenčanja, koji su trebali odgovoriti na pitanje koja je najpopularnija pjesma za prvi ples kojim par ulazi u bračnu zajednicu.

Odmah nakon "Amazed", na drugo mjesto zasjela je pjesma rock benda Aerosmith „I Don't Want to Miss a Thing“ iz 1998, dok se na trećem mjestu našao hit "From This Moment On" koji pjeva Kanađanka Shania Twain. Četvrtu poziciju na britanskoj ljestvici najboljih pjesama za prvi ples mladenaca zauzeo je kantautor i fotograf Bryan Adams i njegova "(Everything I Do) I Do It For You", koja je 15 sedmica uzastopno bila na vrhu ljestvica na Otoku.

Među prvih pet, prema istraživanju koje je proveo PRS For Music, a prenio Daily Telegraph, našla se i jedna pjesma britanskih muzičara, a riječ je o boy bendu Take That i singlu "Rule the World“.

Šestu poziciju zaposjeo je Van Morrison i pjesma "Have I Told You Lately That I Love You", a sedmu Flying Without Wings britanske grupe Westlife. Na osmom mjestu našla se još jedna balada iz 1990-ih godina, a riječ je o pjesmi "Angels" popularnog pjevača Robbieja Williamsa. Drugi put na ljestvici, ovaj put na deveto mjesto, zasjela je pjesma Shanije Twain "Still The One", dok je desetu poziciju zauzela "Better Together" havajskog pjevača Jacka Johnsona.

Top lista deset najpopularnijih pjesama za prvi ples mladenaca:

  1. Lonestar– "Amazed"
  2. Aerosmith – "Don't Want To Miss A Thing"
  1. Shania Twain – "From This Moment On"
  2. Bryan Adams – "(Everything I do) I Do It For You"
  3. Take That – "Rule The World"
  4. Van Morrison – "Have I Told You Lately" 7 Westlife – "Flying Without Wings"
  5. Robbie Williams – "Angels"
  6. Shania Twain – "You're Still The One"
  7. Jack Johnson – "Better Together"