Muzika
0

Pink i Tinka snimaju duet!?

Sarajevo-x.com
Tinka Milinović, bh. pjevačica i ovogodišnja predstavnica Švicarske na Eurosongu u Atini, nedavno je gostovala na švicarskoj televiziji gdje je upoznala megapopularnu američku pjevačicu Pink, s kojom je dogovorila i snimanje dueta.

Tinka Milinović nastupila je uživo u najgledanijoj švicarskoj tv emisiji "Benissimo" na švicarskoj televiziji skupa s američkom i svjetskom mega-zvijezdom Pink, zatim bivšom Spajsicom Mel C, i tinejdžerskom senzacijom - grupom Tokio Hotel, gdje su svi zajedno predstavljali svoje nove singlove.

U emisiji "Benissimo" u prošlosti su učestvovali Robbie Williams, Madona, Phil Collins, Anastasia, Shakira, Tina Turner i druge najpoznatije svjetske muzičke zvijezde.

Pink je toliko bila oduševljena Tinkom da je napravila presedan i prišla joj prva, iako Pink na tv emisije jednostavno samo dođe i ode uz pratnju "gorila", i ni s kim ne komunicira. Pink je direktno prišla Tinki, dugo su razgovarale, i na očigled svih prisutnih, bila je vidno oduševljena Tinkinim humorom, pjevanjem, izgledom, i odličnim znanjem engleskog jezika.

  • Pink me prosto oduševila tim gestom kad mi je prišla i počela da razgovara sa mnom. Izgleda da smo se prepoznale "na prvi pogled", i to se pokazalo tačnim i u našoj daljoj komunikaciji jer smo otkrile da na mnoge stvari gledamo isto i njegujemo isti stil humora. Za mene je po prvi put čula zbog Eurosonga, a dosta smo pričale i o BiH. Spomenula je da bi voljela da posjeti BiH -- izjavljuje Tinka.

Pink je izrazila želju da napravi duet s Tinkom jer joj se veoma dopala i "kupila" je svojom prirodnošću, talentom, izgledom i repertoarom.

  • Prvi dogovori su već počeli, u telefonskom kontaktu sam s njenim timom, pa ćemo vidjeti sta će se izroditi iz svega ovoga. Pošto nemam vremena da u slijedećih nekoliko mjeseci otputujem u Ameriku zbog obaveza prema Eurosongu, neko iz Pink menadžement tima će biti u Atini za vrijeme Evrovizije i dogovorili smo tada novi sastanak.

Tinka je brzo postala popularna među pravim Švicarcima koji su je kroz razne medije i intervjue već upoznali, a u Cirihu su joj prilazili i Švicarci i ex-yu dijaspora.

  • U stalnim kontaktima sam s dijasporom. Tokom ovog posljednjeg boravka u Cirihu i zahvaljujući promociji albuma i ovog nezaboravnog nastupa u najgledanijoj švicarskoj. tv emisiji, upoznala sam dosta ljudi iz Švicarske, Njemačke, Belgije, Austrije, Poljske, Italije koji su prilazili da se upoznamo. Nakon tv emisije "Benissimo" zasuta sam mailovima fanova iz Švicarske, ali i cijele Evrope, dodaje Tinka, stoji u saopštenju Tinkinog press tima.