Nastup techno zvijezda
0

Petar Dundov i Ivee u Domu mladih u Sarajevu

Sarajevo-x.com
Dom mladih u Sarajevu najavljuje da će 5. decembra ove godine u ovom prostoru ugostiti jednog od najcjenjenijih evropskih techno DJ-a i producenata, Petra Dundova, kao i beogradske pionirke hard techno live acta Ivane Aleksandrovic – Ivee.

Petar Dundov je osnivač Perfectiona, kultne techno organizacije pod čijim imenom već duže vrijeme dovodi najkvalitetnija svjetska techno imena u Zagreb. Osim toga za sobom nosi velik broj nastupa u poznatim europskim techno klubovima, kao i na velikim techno festivalima.

Trenutno je jedan od najcjenjenijih europskih techno DJ-a i producenata. Svoj prvi maxi je objavio 1993. na berlinskoj etiketi "Formaldehyd Records". Ohrabren svojim prvim projektom, nastavlja svoj producentski rad, ali se publici predstavlja i svojim live act nastupima, proširujući svoju kreativnost na različite projekte, stalno unoseći novitete u svoje radove. Istovremeno, počinje da radi i kao DJ, bivajući tako sve prisutniji na elektronskoj sceni. 1996. osniva projekat Brother's Yard sa idejom da razdvoji techno zvuk na svoje osnovne komponente i ponovo ih sklopi na novi, eksperimentalni način.

Uslijedila su izdanja na eminentnim techno etiketama "Absense", "PV" (Pascal F.E.O.S.), "Phono Elements", "Music Man" i saradnja sa Pascal F.E.O.S. kroz projekat Tika Taka (Dundov / F.E.O.S.). 2001. godine Petar Dundov objavljuje svoje ambijentalne radove za etiketu "Tomorrow", čiji je vlasnik sam Jeff Mills. Album "Sculptures 1-3" predstavlja vanvremenski koncept sa filozofskim pristupom zvuku kao formi.

Petar Dundov je do sada objavio preko 30 maxi singlova i 3 albuma najkvalitetnijeg techno zvuka za različite etikete iz Njemačke, Britanije, Švedske i Francuske, što ga sa razlogom svrstava u sam vrh najkvalitetnijih evropskih producenata i DJ-a. Dokaz njegovog respektabilnog statusa na evropskoj elektronskoj sceni je i članstvo u Elite Music Managementu.

Ivana Aleksandrović Ivee zaražena je muzičkim virusom od najranijih dana. Klasična muzika koju je izučavala nije bila dovoljna da zadovolji njen nemirni duh i potrebu za adrenalinom. Intervju koji je dala za prestižni muzički časopis "Raveline" je izglasan za jedan on najboljih u 2007. god.

Iste godine je proglašena za najboljeg new commer-a Hard Techno scene. Njen produkcijski rad objavljen je za Artillery rec, Crowbar, Hostage, Toolterror, Killaz i na mnogim kompilacijama i mixevima poznatih DJ-a. U posljednje dvije godine njena karijera je usmjerena ka inostranstvu. Do sada je nastupala u Njemačkoj, Belgiji, Bugarskoj, Austriji, Portugalu, Mađarskoj, Španiji, Italiji, Venecueli, Kolumbiji itd.

Njena izdanja na Toolterroru kao i Killaz prodati su u više hiljada primjeraka i pobrojali su odlične kritike mnogih magazina kao i Juno records-a . Ova profesorica violine u toku večeri se transforimira u hard techno dominu, koja će pokazati kako i prave cure znaju dobro lupati.

Pored pomenutih zvijezda na partiju će nastupiti resident DJ Doma mladih Focho, pionir BH psychedelic scene Wedran (Triptonite), te mladi i perspektivni devetnaestogodišnji sarajevski DJ i producent Saša Savić.