Muzika
0

Pet Shop Boys s novim albumom "Fundamental"

FENA
Pet Shop Boys za 22. maj najavljuju objavljivanje novog albuma "Fundamental". To je njihov deveti studijski album koji je od muzičkih kritičara označen kao možda i najbolji u njihovoj dugogodišnjoj karijeri, a producent je čuveni i proslavljeni Trevor Horn.

Snimanje albuma započelo je u maju prošle godine i rezultat je jedanaest novih Tennant/Lowe kompozicija, kao i jednu koju je napisala Diane Warren.

Britanski muzički magazin "NME" je album proglasio najboljim ostavrenjem Pet Shop Boysa unazad više od deset godina, dok je "The Sun" kratak i jasan: "Novi album Fundamental je jednostavno briljantan."

Pilot singl sa pjesmom "I'm with stupid", koji najavljuje album, inspirisana je odnosom Tonya Blaira i Georgea Busha.

Tim povodom Tennant je izjavio: "Pjesma je ljubavne tematike i govori o tome kako ostatak svijeta ne razumije zašto si u vezi s nekim. To je također i prilično satiričan pogled na vezu Blaira i Busha iz Blairove perspektive".

Za jesen je najavljena i knjiga Pet Shop Boys "Catalogue", kao kompletna vizuelna i dizajnerska retrospektiva benda. Nedavno je i sama Madonna odala počast Pet Shop Boysima tokom svog nastupa na "Brit Awardsima", dok su zauzvrat momci remiksirali njezin posljednji singl "Sorry", s dodatnim Neilovim vokalima.