Muzika
4

Pet muzičkih albuma koje s nestrpljenjem očekujemo ove jeseni

Klix.ba
Ilustracija
Ilustracija
Ljeto polako izmiče kraju, a prema svemu sudeći na jesen nas očekuje konačno objavljivanje nekoliko kvalitetnih albuma svjetski poznatih muzičara.

Američka folk i indie-rock kantautorica Angel Olsen najavila je objavljivanje trećeg studijskog albuma naslovljenog kao "My Woman". Olsen je već ranije saopćila da će se na njenom novom muzičkom projektu naći ukupno deset pjesama koje je najavila singlom "Intern".

Jedan od najprepoznatljivijih bendova svjetske punk-rock scene Against Me! na jesen će objaviti svoj novi album. Mnogobrojni fanovi s nestrpljenjem očekuju i knjigu pjevačice floridskog punk-rock benda ove jeseni pod nazivom "Tranny: Confessions of Punk Rock's Most Infamous Anarchist Sellout".

Američki reper i tekstopisac Danny Brown kojeg je MTV opisao kao jednog od najunikatnijih repera ove jeseni objavit će album na koji je poseban utjecaj, kako kaže, imalo stvaralaštvo System Of A Downa, Bjorka i Curb Your Enthusiasma.

Svi oni koji uživaju u pjesmama norveške pjevačica Jenny Hval s nestrpljenjem očekuje objavu njenih novih pjesme. Hval je kazala da je inspiraciju pronašla u ovozemaljskom miru i jasnoćama.

Švedska pop zvijezda Tove Lo objavila je u ovoj godini singl "Cool Girl", a svoje fanove ove jeseni obradovat će i novim albumom koji je najavljen za 28. oktobar. Prema njenim riječima tekstovi pjesama bit će iskreni i autobiografski.