Muzika
0

PerezHilton.com na sudu zbog pjesama Britney Spears

Sarajevo-x.com
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Muzička kuća Zomba podnijela je u četvrtak sudsku tužbu protiv web sajta PerezHilton.com i njegovog osnivača zbog povrede autorskih prava, tvrdeći da su na web sajtu koji se bavi privatnim životom slavnih osoba ilegalno postavljene nove pjesme Britney Spears.

U tužbi koju je muzička kuća Zomba podnijela u četvrtak na sudu u Los Angelesu optužuje se PerezHilton.com i osnivač ovog web sajta Mario Lavandeira za ilegalno pribavljanje i postavljanje najmanje deset gotovih pjesama i nedovršenih demo snimaka pop pjevačice Britney Spears.

Riječ je o pjesmama sa prvog albuma nekadašnje pop princeze nakon četverogodišnje pauze "Blackout", a koje su protekla tri mjeseca postavljane na popularni web sajt.

"Blackout" je trebao na tržište izaći 13. novembra, ali zbog ilegalnog objavljivanja novih pjesama na Internetu datum izlaska je pomjeren. Naime, novi album Britney na američko tržište će izaći već 30. oktobra, a u drugim zemljama svijeta čak dan ranije.

U podnesenoj tužbi se ne specificira iznos novčane štete, ali se zahtijeva prikladna kazna kao i podmirenje sudskih troškova, budući da je Zomba vlasnik autorskih prava na pjesme Britney Spears.