Muzika
0

Pavarotti se "bori kao lav" protiv bolesti

FENA
Luciano Pavarotti
Luciano Pavarotti
Luciano Pavarotti se "bori kao lav" protiv raka pankreasa i ragira dobro na radioterapiju, izjavila je njegova supruga za italijanske novine.

"Sada mogu reći da je dobro", izjavila je Nicoletta Mantovani u intervjuu za italijanske dnevne novine La Stampa, prenosi AP.

Sedamdesetjednogodišnja operska zvijezda podvrgnuta je operaciji nakon što su mu ljekari otkrili malignu masu na pankreasu prošle godine.

"On reagira dobro na peti ciklus radioterapije. Bori se kao lav i nikada nije izgubio hrabrost, zahvaljujući i tome što je njegova porodica uz njega", izjavila je Mantovani.

"Odlučan je da pobijedi bolest i rezultati su ohrabrujući. I pored teškog tretmana, nije izgubio na težini - što bi, upsut, i volio - ili kosu", kazala je.

Mantovani je govorila s italijanskog turističkog otoka Ischia, gdje je preuzela muzičku nagradu za supruga.

U ovom je mjesecu, Diva e Donna, italijanski ženski magazin, navela riječi jedne od Pavarottijevih kćerki, Giulianne, kako je njen otac "svjestan da će uskoro umrijeti". Mantovani je kazala da je ta izjava izvučena iz konteksta.

Prošle sedmice Pavarottijev menadžer je izjavio da slavni tenor uči i radi na snimanju sakralne muzike. Sudeći po Mantovanijevoj, on također razumišlja o nastavku dobrotvornog koncerta "Pavarotti i prijatelji" koji se obično održava svake godine u njegovom rodnom gradu Modeni u Italiji.