Muzika
0

Pavarotti napušta bolnicu nakon testova

FENA
Očekuje se da Luciano Pavarotti, koji je prošle sedmice primljen u bolnicu s groznicom, bude otpušten "trenutno". Dobrog je rasploženja i spreman je da nastavi sa snimanjem novog albuma, saopćila je u utorak njegova glasnogovornica.

Doktori su 71-godišnjem tenoru dali zeleno svijetlo da napusti bolnicu u Modeni u kojoj je podvrgnut testovima od srijede, navodi njegova menadžerica Terri Robson u e-mailu poslanom Associated Pressu.

Pavarotti, koji je podvrgnut operaciji raka na pankreasu prošle godine, hospitaliziran je u rodnom gradu nakon što su rutinski pregledi pokazali da ima visoku tremperaturu, kazala je Robson.

"On će napustiti bolnicu trenutno. Već se nada da će se vratiti učenju svojih mladih učenika pjevanju čim izađe iz bolnice a idućeg mjeseca planira da se vrati u svoj studio u Modeni kako bi nastavio s radom na snimanju novog albuma duhovnih pjesama", kazala je Robson.

Robson, koja je obišla Pavarottija u ponedjeljak, izjavila je da je bio "sjajnog raspoloženja" kada ga je ugledala.

Pavarotti je podvrgnut operaciji raka pankreasa u bolnici u New Yorku u 2006. Rak pankreasa jedna je od najopasnijih formi te bolesti, iako su doktori izjavili da je operacija poboljšala nade u preživljavanje.

U vrijeme operacije, Pavarotti se pripremao za nastavak svoje oproštajne turneje. On se otada nije pojavio u javnosti. Robson je nedavno izjavila da je zauzet predavanjima i radom na snimanju duhovne muzike.