Muzika
6

Partyji na Vilsu do jutra: My Face priprema odličnu zabavu za vrijeme SFF-a

Klix.ba
Za vrijeme Sarajevo Film Festivala, klub My Face je za svoje posjetioce pripremio seriju partyja elektronske muzike pod nazivom Face Feel Freedom Festival koji će se održati u periodu od 12. do 20. augusta.

Ajdin Beganović, poznatiji kao Baggi, će nastupiti prve večeri, 12. augusta. Porijeklom je iz BiH, a danas živi u Holandiji. Ovaj mr. house-dance evropske muzičke scene uspješno radi za Rona Carolla, Marca Petralia, Luciena Foorta i Funkermana.

Marko Nastić, jedan od techno pionira u regionu, nastupiti će drugog dana festivala u My Faceu, 13. augusta. Tokom dvadesetih godina Marko Nastić je postao sastavni dio svih važnijih techno događaja u Beogradu i Srbiji. Već od svoje 25. godine svira sa svjetski poznatim DJ-evima kao što su Carl Cox, Richie Hawtin, Marco Carola... Svoju prvu vanevropsku turneju odradio je 2002. godine u Brazilu, a sada redovno nastupa u Britaniji, širom Azije i Evrope.

U nedjelju, 14. augusta, My Face će ugostiti jednog od najtraženijih komercijalnih DJ-eva na svijetu Ferrecka Dawna kojem će ovo biti ujedno i prvi nastup u BiH. Ferreck Dawn je autor brojnih hitova koji stvaraju nezaboravnu atmosferu u klubovima širom svijeta, a početak 2016. godine za Ferrecka je obilježen hitom "Man Enough", koji se na prvom mjestu Beatport ljestvice zadržao dvije sedmice. Muziku koju producira podržavaju i svojim setovima vrte Luciano, Carl Cox, Dubfire, Davide Squillace, Laurent Garnier, The Magician, Steve Angello i Tiesto.

Četvrti dan festivala, 15. august, rezervisan je za Lik Jaya. Armin Dervišević aka Lik Jay će biti domaćin My Facea tokom čitavih devet noći festivalskog ludila. Njegov stil je mješavina različitih žanrova house muzike (deep house, tech house).

U utorak, 16. augusta, u My Faceu će nastupiti trenutno najtraženiji bh. DJ dvojac After Afair. U posljednjih nekoliko mjeseci svojim nastupima su obilježili domaću scenu. Sastav koji čine dva iskusna DJ-a Bonjasky & Ivan Z je interesantna i energična fuzija semplovanja i miksanja muzike, grafika i videoanimacija.

Talijanska house legenda Paolo Barbato nastupiti će u srijedu, 17. augusta, u clubu My Face. Miljenik balkanske publike Paolo Barbato za evropskim DJ pultovima je već 30 godina i jedan je od rijetkih koji su na ovom području ispratili razvoj house muzike i ostali vjerni istoj. MTV se kune u njega kao jednog od najtalentovanijih DJ producenata na sceni uopće. Za sve prave zaljubljenike u house jedna večer koju ne smijete propustiti, poručuju organizatori.

Marshall Jefferson, američki DJ i producent kojeg pojedinci nazivaju i "ocem" house muzike nastupiti će 19. augusta. Davne 1986. godine Marshall Jefferson objavljuje popularni singl za Trax records "Move Your Body" gdje se prvi put u house pjesmi upotrebljava klavir. U svojim nastupima teži puštanju deep i Chicago house muzike.

Premijerni nastup imati će hrvatski producent elektronske muzike zagrebački producent i DJ Matija Rodić Matroda na zatvaranju Sarajevo Film Festivala 20. augusta. Matrodin remix "California" sa Chrisom Lakeom ušao je na drugo mjesto najprodavanijih pjesama na Beatportu i u TOP 10 EDM pjesama u 2015. godini, a on tako postaje prvi Hrvat koji je doživio tako veliki uspjeh na komercijalnoj EDM sceni.

Iz My Facea obećavaju vrhunski provod za vrijeme Sarajevo Film Festivala. Zagrijavanje kreće svaku noć u caffeu od 20:00 - 00:00, a zatim se zabava premješta u My Face klub i traje sve do 6 ujutro.

Cijena ulaznica po eventu je 10 KM.

Više informacija pronađite na zvaničnoj My Face Facebook stranici.