Ulaznice 15 KM
0

Partibrejkersi 24. februara u Sarajevu

FENA
Beogradski bend i jedan od najpoznatijih ex yu rock bendova Partibrejkers velikim će koncertom u petak, 24. februara u Cinemas klubu Sloga sa sarajevskom publikom proslaviti 30. rođendan, obećavajući odličnu svirku i provod različitim generacijama.

Organizator koncerta je "Sarajevodisk" u saradnji s klubom Cinemas, a kao predgrupa nastupit će mladi sarajevski bend "Deus Ex Carousel".

Izvršni producent koncerta i direktor "Sarajevodiska" Nešo Kovač istaknuo je danas za Fenu da će "Patribrejkersi" nastupiti povodom 30 godina postojanja ovog benda, te da tim povodom organiziraju tri velika koncerta - u Beogradu 3. marta, u Sarajevu 24. februara, te Banjoj Luci u subotu, 25. februara.

"Bend je pojačan s još jednim gitaristom, te je to sada najjači tim "Partibrejkersa". Koncert će početi u 21.00 sat, a kao predgrupa će nastupiti mladi sarajevski bend "Deus Ex Carousel". To je bend koji svira muziku sličnu "Partibrejkersima", dakle neku vrstu rock-panka, samo na engleskom jeziku", kazao je on.

Kovač najavljuje da će "Partibrejkersi" za sarajevsku publiku prirediti odličnu svirku s repertoarom uglavnom popunjenim njihovim najvećim hitovima tokom 30 godina, iako će predstaviti i nekoliko pjesama s posljednjeg albuma "Krš i lom".

"Kada su zadnji put svirali u Sarajevu koncert je trajao više od dva i po sata, te se očekuje da bi i ovaj koncert u petak najmanje mogao trajati toliko, a vjerovatno i duže. Vjerujem da će to biti jedan fini i dobar spektakl", istaknuo je on.

Cijena ulaznica je 15, dok se u pretprodaji mogu kupiti kompleti od četiri karte po cijeni od 50 KM.

Jedan od najuticajnijih i najdosljednijih muzičkih bendova u Srbiji, ali i na prostoru bivše Jugoslavije, osnovali su u augustu 1982. godine vokal Zoran Kostić Cane, bubnjar Goran Bulatović Manza, gitarist Nebojša Antonijević Anton i gitarist Ljubiša Kostandinović. Shodno svom razuzdanom ponašanju i po Canetovom doživljaju samih sebe, a u Manzinom prijevodu, nazvali su se "Partibrejkers".

Prvi nastup imali su 4. oktobra 1982. u "Dadovu" kao predgrupa sastavu "The Fifties". Prvi LP snimili su beogradskom studiju "O", a produkciju su uradili zajedno s Kojom iz "Discipline Kičme". Rhythm i blues u njihovom tumačenju, pojačan punk energijom donio im je poštovanje publike.