Dva rock spektakla
0

"Parni valjak" u martu u Zenici i Sarajevu

ZEDA
Aki Rahimovski u zeničkoj Areni (Foto: ZEDA)
Aki Rahimovski u zeničkoj Areni (Foto: ZEDA)
Za obožavatelje jedne od najboljih balkanskih rock grupa - zagrebačkog "Parnog valjka", stiže dobra vijest. Legendarna grupa, koju predvodi gitarista Husein Hasanefendić Hus, održat će veliki povratnički koncert u zeničkoj Areni u subotu 6. marta, a već u ponedjeljak, 8. marta nastupaju u sarajevskoj Zetri.

Iako se ponovno, nakon njihove hrvatske povratničke turneje održane krajem prošle godine, govorilo da je to sve od "Parnog valjka" nakon 34 godine postojanja, menadžer grupe Darko Hlupić i frontmen Aki Rahimovski boravili su u Zenici i Sarajevu i dogovorili sve za velike rock spektakle.

Grupa "Parni valjak" na bh. turneju stiže izuzetno uvježbana i sa opremom "teškom" dva i po miliona KM, predviđenom isključivo za velike dvorane. Pregovori za nastup u još nekim gradovima za sada nisu završeni uspješno, tako da je upitan nastup u Tuzli.

"Kako smo i ranije obećali, naš povratak u Bosnu i Hercegovinu bit će u velikom stilu i vjerujem da ćemo svoje obećanje ispuniti. Posebno mi je drago da ćemo uspjeti povezati dva koncerta u Zenici i Sarajevu, što do sada nisu uspijevali, ali izgradnjom Arene u Zenici i sjajnom sarajevskom Zetrom, eto, dešavaju se sjajne stvari. Ja sam pred novu godinu zaista uživao u nastupu na koncertu Omladinskog hora i poznajem ovu sjajnu publiku, pa se još jednom radujem nastupu pred njima", rekao je Aki Rahimovski, pjevač "Parnog valjka".