Muzika
0

"Pappo e muo" kreću na bh. turneju

Sarajevo-x.com
Mladi bosanskohercegovački bend "Pappo e muo" kreće na turneju "Funky Truck" po većim bh. gradovima, a u okviru koje će posjetiti trgove sljedećih gradova: Tuzla 26. jula, Mostar 2. augusta, Banja Luka 9. augusta i Sarajevo 16. augusta.

Članovi benda obećavaju party na stageu poput nastupa bandova "The Clash", "Red Hot Chili Peppers" ili "The Stranglers".

Interesantni naziv ove grupe potiče iz romskog jezika, a kako kažu, u prevodu znači "dedo je umro“.

Njihov dugo najavljivani album "selamjesusdjnebo“ napokon bi trebao izaći u septembru. U isto vrijeme band će objaviti dva nova spota, za pjesme "Ovdje na putu za raj“ i "Dieselboy“. Za ovaj album kažu da je nešto sasvim novo i jedan od originalnijih produkata poslijeratne bh. muzičke scene. Na njemu se nalazi dvanaest pjesama, deset snimljenih u studiju 1 BHT-a i dvije snimljene u studiju Mandarina kao bonus numere.

Trenutno bend priprema promociju albuma, sa tri videa i pet promotivnih svirki, a kažu da se tokom godina u njima nakupilo puno ideja, energije i želje sa muzikom. Više informacija o ovom bendu možete naći na njihovoj web stranici www.pappoemuo.com.

Pretpremijerno su snimljena dva spota za pjesme "Ravedance“ i "Miss America“, koje možete pogledati na YouTubeu: