Svi putevi 5. maja vode u Novi Sad
70

Paori zamoljeni da ne blokiraju put na dan Balaševićevog koncerta

SRNA
Đorđe Balašević (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Đorđe Balašević (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Novosadski gradonačelnik Igor Pavličić izrazio je očekivanje da poljoprivrednici koji protestuju na putevima Vojvodine neće svojim traktorima blokirati dolazak posjetilaca na predstojeći koncert Đorđa Balaševića u Novom Sadu.

"Uveren sam da će paori, kao i dosad, ispoljiti razumevanje i da neće ni na koji način onemogućiti dolazak velikog broja posetilaca na Balaševićev koncert u Novom Sadu", rekao je Pavličić na konferenciji za novinare i pozvao poljoprivrednike da i oni dođu na koncert "da zajedno uživaju u svirci popularnog vojvođanskog kantautora".

On je naveo da postoji veliko interesovanje za ovaj koncert, ne samo kod Novosađana, nego i u cijeloj Srbiji, Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj i ostalim zemljama regije.

"Verujem da će Trg slobode, na kojem će biti održan koncert, kao i okolne ulice, biti prepune onih koji vole njegovu muziku. Grad već preduzima opsežne mere kako bi veliki Balaševićev koncert protekao u atmosferi koja i dolikuje takvom događaju", rekao je Pavličić.

Portparol novosadske Policijske uprave Mileva Tomić rekla je da će novosadska policija angažovati sve svoje kapacitete da koncert Balaševića protekne mirno i bezbjedno, kako na samom Trgu, tako i u okolnim ulicama i cijelom gradu. 

"Iskustvo koje imamo s festivalom Exit garantuje da će policija svoj dio posla obaviti na najbolji mogući način", navela je Tomićeva.

Balašević je organizovao i svoje obezbjeđenje od 150 redara, koji će pregledati posjetioce na ulazima na Trg, a bit će zabranjeno nošenje staklene ambalaže, tvrdih predmeta, petardi.
Đorđe Balašević svira u Novom Sadu poslije 12 godina pauze.

Koncert će biti održan 5. maja na centralnom gradskom trgu s početkom u 20.00 sati.

Ulaz će biti besplatan jer je porodica Balašević odlučila da veliki koncert popularnog kantautora pokloni gradu.

Veliki povratnički koncert Đorđa Balaševića nosi naziv "Panonska mornarica NS u matičnoj luci".

Koncert je organizovao Kulturni centar Novog Sada, uz pomoć gradskih službi i javnih komunalnih preduzeća.