30. marta
70

"Ožiljak umjesto gluposti" tribute to Miladin Šobić u Pro Rock clubu Johnny

Klix.ba
U Pro Rock clubu Johnny u subotu 30. marta bit će održan koncert "Ožiljak umjesto gluposti" - tribute to Miladin Šobić, u izvedbi bh. umjetnika i kantautora Mahira Bajrića.

Iako je rođen u Nikšiću i studirao u Dubrovniku, Miladin Šobić je vrhunac karijere doživio u Sarajevu, gdje je prije 30 godina izdao svoja dva jedina albuma - "Ožiljak" i "Umjesto gluposti".

Treći, pod nazivom "Barutana ljubavi" je bio pripremljen, ali zbog porodične tragedije nikada nije ugledao svjetlost dana. Miladin Šobić je zbog smrti svoje sestre zauvijek napustio muzičku karijeru.

Početkom ove godine Miladin Šobić je doživio moždani udar nakon kojeg se dobro oporavlja, a ishod liječenja pomno prate Šobićevi fanovi koji se nalaze na svim dijelovima zemaljske kugle.

Mahir Bajrić, koji će na ovom koncertu izvoditi pjesme Miladina Šobića, je apsolvent psihologije, a u muzičkim vodama poznat je kao lider benda Bosnische post kao i po svom mutiinstrumentalnom talentu jer jednako dobro svira gitaru, bubnjeve, bas, saxofon i usnu harmoniku.

Za ovu priliku, Mahir će se uz akustičnu gitaru, te uz pomoć publike, prisjetiti fenomenalnih Šobićevih pjesama i poslati riječi podrške slavnom crnogoskom "studentu".

Ulaz je besplatan.