Muzika
0

Ove nedjelje Dubioza kolektiv na Art Marketu u Mediacentru

Sarajevo-X
Na majskom Art Marketu, koji će se održati u nedjelju 16. maja 2004. u terminu od 10 do 18 sati u prostoru sarajevskog Mediacentra, u dijelu programa ( 13- 16 sati) će učestvovati i DJ-evi i MC-ji bosanskohercegovačkog banda 'Dubioza Kolektiv', a usput će kupcima Art Marketa ponuditi zanimljive majice i originalne CD-ove ove grupe.

'Dubioza Kolektiv' je rođen u julu 2003 godine kao plod miješanog braka između muzičara iz Zenice i Sarajeva. Već kao mali bend je pokazao interes ka političkom angažmanu kroz muziku, pa je prateći svoje prirodne sklonosti i instinkte uskoro stvorio album sa 11 pjesama koji je nazvao po sebi - 'Dubioza Kolektiv'.

Prvo što je izgovorio sa nepunih 9 mjeseci nije bilo "mama" nego "Fighting With The Wisdom For The Bosnian Kingdom". Roditelji su zadovoljni zdravstvenim stanjem djeteta, ali ih jedino muči kako će ga u budućnosti prihvatiti djeca s kojom bude dolazio u kontakt kroz igru i zabavu, zbog njegove- već u ranoj mladosti izražene- iskrenosti i neobične gladi za istinom.'