Osvojite ulaznice
0

Outlook Festival promo party u subotu u Sarajevu

Sarajevo-x.com
Najveći festival bass muzike u Evropi, Outlook Festival, i ove godine održati u tvrđavi Punta Christo kraj Pule. Ove godine promotivni koncerti se dešavaju širom Evrope, u Grčkoj, Španiji, Holandiji, Italiji, Rumuniji, Mađarskoj, Švicarskoj, Velikoj Britaniji, Danskoj, Francuskoj, Njemačkoj, Švedskoj, Poljskoj... Bosna i Hercegovina neće biti zaobiđena i Sarajevo će imati čast da u subotu, 7. maja 2011. u prostoru amfiteatra Doma mladih u 23 sata ugosti nekadašnje velikane drum and bassa, a sadašnje zvijezde dubstepa Kryptic Minds.

Sarajevo-x.com i Kontra vam poklanjaju tri karte za sutrašnji party. Sve što trebate je odgovoriti tačno na pitanje: Gdje se održao Outlook Festival 2009. godine?

Svoje odgovore sa imenom, prezimenom i brojem telefona, uz naznaku "Za Outlook Festival Promo" šaljite do subote, 7. maja, do 12 sati na e-mail [email protected]. Sretni dobitnici će biti obaviješteni putem telefona o načinu i mjestu podizanja karata.

Kryptic Minds predstavlja kolaboraciju između Simon Shreevea i Brett Bigden (a.k.a. Leon Switch), engleskog dua koji već desetak godina drži elitni nivo i okosnicu engleske bass-orijentirane muzike. Godine eksperimentisanja sa tech/darkstep drum'n'bass stilovima dovele su do pomicanja granica žanrova i laganog usporavanja ritma ka mračnim vodama dubstep zvuka.

Kryptic Minds produkciji, kao i live nastupu, pristupa na dosta drugačiji način, zaobilazeći prolazne trendove i komercijalne ambicije. Drugi album "Can't Sleep" još više podiže nivo koji je prije nekoliko godina postavio dubstep prvijenac "One Of Us".

S obzirom da su na Outlook Festivalu najviše zastupljeni drum and bass i dubstep, u Sarajevu će lokalnu drum and bass i dubstep podršku pružiti Kontra DJz, dok će specijalni vizuelni dio spremiti Repetitor VJz. Više informacija na Facebooku.

Generalni pokrovitelj promo partyja je Burn Studios, dok su medijski pokrovitelji Sarajevo-x.com i K1 televizija.