Nova bh. muzička nada
0

Otkriven talenat Tuzlaka Davora Matoševića

Sarajevo-x.com
Mladi i talentirani pjevač i tekstopisac iz Tuzle, Davor Matošević, novo je ime na hrvatskoj estradi, a nedavno je potpisao izvođački i nakladnički ugovor s renomiranom hrvatskom diskografskom kućom, Croatia Recordsom za snimanje i izdavanje prvog promo maxi singla s njegove četiri kompozicije.

Ovaj 29-godišnji kantautor od 15-te godine se bavi muzikom, te je tako pjevao i svirao gitaru u nekoliko bendova, bio je član raznih zborova, a u dvadesetoj je godini otkrio svoj talent za komponiranje, te se u skladu s tim rodila i njegova želja za ozbiljnijim autorskim radom.

U međuvremenu se pridružio tuzlanskom tamburaškom sastavu „Terzijan“, a nakon toga i Zboru katoličke mladeži "Iuventus Salinarum" za koji je komponirao nekoliko pjesama, te je uskoro počeo pisati pjesme i na engleskom jeziku jer je cijeli život slušao i izvodio muziku s engleskog govornog područja.

Interesantno je da je Davor rođen sa problemima sa sluhom i govorom, te i danas sa svojih 29 godina slabije čuje dok je naučio govoriti tako da može vrlo tečno pjevati na maternjem ali i engleskom jeziku.

U to se možete uvjeriti ukoliko poslušate njegove pjesme napravljene u acoustic / indie maniru možete poslušati na web linku:www.myspace.com/davormatosevic

Promo maksi singl CD Davora Matoševića svjetlost dana bi trebao ugledati krajem decembra 2009. godine.