Zbog nepogoda u februaru
0

Otkazuje se Balaševićev koncert u Tuzli zakazan za mart?!

Piše: D. Brkić
Foto: Sarajevo-x.com
Foto: Sarajevo-x.com
Producentska kuća “Salayka” poslala je obavještenje agenciji “Beral Music” iz Tuzle u kojem naglašavaju kako manifestacija “Kao ran mrazi”, koja se trebala održati 16. i 17. marta u Tuzli neće moći održati, jer je došlo do nepredviđenih dejstava usljed dejstva više sile.

“Moramo sa žalosti da vas obavjestimo da je došlo do nepredviđene situacije usljed dejstva više sile, elementarnih nepogoda u vidu obilnih snježnih padavina i ekstremno niskih temperatura u dužem vremenskom periodu, koje za posljedicu imaju niz restriktivnih mjera i prekid svih aktivnosti niza državnih institucija (škola, javnih preduzeća, obrazovnih i kulturnih ustanova), kao i činjenicu da je Vlada Republike Srbije proglasila vanredno stanje na cijeloj teritoriji Republike Srbije i da procjene vremenskih prilika u narednom periodu nisu optimistične, obavještavamo vas da su sve aktivnosti povodom planirane manifestacije "Kao rani mraz" u Tuzli obustavljene iz razloga vanrednog stanja”, stoji u obavještenju koje je stiglo na adresu “Beral Musica”, a koje je potpisao Zdravko Vulin.

Koncert Đorđa Balaševića u Tuzli se čeka 13 godina. Otkako je obznanjeno da Panonski mornar dolazi u “slani grad” njegovi fanovi nisu krili radost. U rekordnom roku rezervisan je veliki broj ulaznica, ali je 9. februara, dakle mjesec i sedam dana prije koncerta, stigla obavijest o neodržavanju manifestacije “Kao rani mraz”, u sklopu koje je pored koncerta planirano i tuzlanska premijera Balaševićevog filma.

“Za sada nemamo komentar na obavještenje koje smo dobili od “Salayke”. Žao nam je svih ljudi koji su nas kontaktirali i koji su se raspitivali za koncert. Nama su interesi publike najpreči i mi ćemo ih svako obavjestiti o razvoju situacije”, kazali su nam iz “Beral Musica”.

Pomalo paradoksalno zvuči da je producentska kuća “Salayka” otkazala koncert sredinom marta zbog elementarnih nepogoda počekom februara. Hoće li i kada tuzlanska publika gledati Balaševića u gradu panonskih jezera za sada nije poznato kao ni podatak da li će se aktivnosti na organizaciji manifestacije “Kao rani mraz” nastaviti nakon što se ukine stanje elementarne nepogode.