Muzika
0

Otkazano Pavarottijevo pojavljivanje u javnosti

Sarajevo-x.com
Operska zvijezda Luciano Pavarotti neće prisustvovati koncertu koji bi predstavljao njegovo prvo pojavljivanje u javnosti od operacije raka prije četiri mjeseca, što je uzrokovalo špekulacije u italijanskim medijima o njegovom zdravlju.

Organizatori manifestacije su objavili da se 71-godišnji Pavarotti trebao pojaviti, ali ne i pjevati, na sceni u Bergamu, gdje mu je trebala biti uručena nagrada nazvana prema Gaetanu Donizzetiju, kompozitoru iz 19. stoljeća koji je rođen u ovom sjevernom italijanskom gradu.

Pavarotti, kojeg se smatra najvećim tenorom svoje generacije, otkazao je sve svoje preostale nastupe u 2006. godini, nakon dijagnoze raka.

Italijanski mediji pretpostavljaju da je njegova odluka da se ne pojavi na događaju u Bergamu, gdje će nekoliko njegovih studenata izvoditi dijela Donizettija, povezana sa pogoršanim zdravstvenim stanjem.

U izjavi u Londonu, Pavarottijeva glasnogovornica je izjavila da stanje pjevača neprestano dobro napreduje nakon operacije u julu kada mu je uklonjen rak pankreasa, te da se Pavarotti vraća nastupima i snimanju naredne godine, kako je i bilo planirano.