Muzika
3

Otkazan koncert Željka Bebeka, bit će održan u novom prostoru i terminu

Klix.ba
Producent navedenog koncerta, a i samog projekta “Željko Bebek – 40 godina s vama” kojim se uz simfonijski i tamburaški orkestar slavi jubilej popularnog pjevača, Tomislav Kašljević, otkazao je već najavljeni koncert u dvorani „Mirza Delibašić“, zakazan za 27. novembar ove godine.

"Poslije fantastična dva koncerta u Zagrebu i Beogradu, rasprodanih dvorana i prezadovoljne publike u dogovoru sa Željkom Bebekom odlučio sam otkazati navedeni koncert u Skenderiji. Obojica smo se složili da za ovu muzičku priču u kojoj sudjeluje preko 60 muzičara dvorana 'Mirza Delibašić' nije najbolje riješenje.

Odlučili smo da koncert održimo u mnogo manjoj, ali akustično prihvatljivijoj dvorani BKC-a pa i po cijeni da održimo i više uzastopnih koncerata ako se pokaže interes. Nažalost, još nismo u mogućnosti potvrditi tačne termine jer zbog promjena u rukovodećim strukturama BKC-a ne možemo dobiti definitivnu potvrdu datuma", istaknuo je producent Tomislav Kašljević, naglasivši da to očekuje u narednim danima i da će putem medija datume odmah i objaviti.

Sve ulaznice kupljene za termin 27. novembra u Skenderiji važit će i za koncert u BKC-u i to bez ikakve doplate bez obzira na nove cijene. Isto tako, svi koji žele vratiti ulaznice mogu to uraditi na prodajnim mjestima gdje su i kupljene.

Željko Bebek, već je nekoliko puta tokom netom održanih koncerata u Zagrebu i Beogradu naglasio kako mu je upravo sarajevski koncert i druženje s publikom u rodnom gradu od posebne važnosti, a Sarajlije doista mogu očekivati koncerte koje će, ako je suditi po prva dva koncerta turneje u Zagrebu i Beogradu, još jako dugo pamtiti.