Tehničke poteškoće
0

Otkazan koncert grupe Gregorian u Skenderiji

Sarajevo-x.com
Koncert grupe Gregorian, koji je 8. marta 2011. trebao biti održan u sarajevskoj dvorani Skenderija, otkazan je, potvrdio je za Sarajevo-x.com producent Doma mladih Džemal Dragolj.

Nastup svjetski poznate atrakcije planiran je kao dio turneje "The Dark Side of The Chant Tour 2011", u sklopu koje će Gregorian početkom marta posjetiti Zagreb i Beograd. Prema izjavi Tomislava Kašljevića, producenta agencije Haarlem, u čijoj je organizaciji planirano održavanje koncerata u Sarajevu, Zagrebu i Beogradu, sarajevski koncert je zbog kratkoće vremena potrebnog za tehnički dio pripreme koncerta, nažalost, morao biti otkazan.

"Velika mi je želja bila dovesti Gregorian u Sarajevo, kako bi se predstavili i bosanskohercegovačkoj publici. No, unatoč silnim naporima koje smo u nekoliko prethodnih dana ulagali kako bi sa sigurnošću mogli garantirati da će zbog obaveza grupe prethodnog dana potrebna oprema na vrijeme stići u Sarajevo, nažalost nismo uspjeli, i u dogovoru s menadžerom grupe, odlučeno je da će Gregorian u Sarajevu nastupiti drugom prilikom", kazao je Kašljević.

"Žao mi je što je koncert otkazan i zbog velikog interesa publike koji je uslijedio nakon najave koncerta. Kao rođenom Zeničaninu bila mi je velika želja da, uz Zagreb i Beograd, ova svjetski poznata grupa nastupi i pred sarajevskim pošstovateljima muzike koju izvode. Ali, produkcija ovakvog koncerta je zahtjevna, a grupa u sklopu turneje nastupa gotovo svakodnevno i bilo je gotovo nemoguće osigurati tehničke preduvjete za održavanje koncerta u Sarajevu, a da pri tome ne budu dovedeni u pitanje koncerti u Zagrebu 9.3. i Beogradu 10.3.2011", objasnio je producent.

Po svoj prilici, umjesto u Sarajevu, koncert grupe Gregorian bit će održan u Splitu, što će ovih dana biti i službeno potvrđeno.