Muzika
71

Otisak uoči festivala na Ponijerima: Obećavamo sjajnu atmosferu i žestok zvuk

Klix.ba
Na ovogodišnjem 72 Sata Summer Festu na kakanjskom izletištu Ponijeri, koji će se održati od 8. do 10. augusta, pored headlinera benda Letu štuke, Lake, Billy Andola i S.A.R.S.-a nastupit će veliki broj bendova iz cijele BiH. Među tim bendovima je i Otisak iz Sarajeva, mladi bend u usponu.

Bend je osnovan 2009. godine i na samom početku se orijentisao na sviranje covera dobre stare rock muzike sa ex yu prostora kao i stranog rocka. Bend je od osnivanja mijenjao svoj sastav, a trenutne članove čine: Zlatan Avdagić (solo gitara), Goran Đemidžić (bas gitara), Ademir Ćimić (bubnjevi), Kerim Kraljić (ritam gitara) i Ena Hasanović (vokal).

Nakon što su predstavili svoju prvu pjesmu “Infero”, bend se posvetio stvaranju autorske muzike i prepoznatljivog pop-rock zvuka te pronalaženju svoje originalnosti. Prvim spotom se nadaju da će publika uspjeti prepoznati njihov trud, uživati u njihovom zvuku te ih podržati u daljoj muzičkoj karijeri.

"Sigurna sam da pričamo u ime svih onih koji vole i cijene dobru muziku, kada kažemo da su organizatori napravili sjajnu stvar odlukom da poklone svima svjež i interesantan event, te što su odlučili da lokacija festivala bude izvan grada. To pruža mogućnost da svi posjetioci iskoriste kapacitete ovog turističkog izletišta i prisustvuju svim danima festivala", kaže Ena Hasanović, vokal benda.

Svi članovi benda Otisak sa nestrpljenjem očekuju svoj nastup 08.08., ali i nastupe ostalih izvođača tokom tri dana festivala.

“Velika nam je čast što smo se našli u bogatom programu sa velikim bendovima i imenima kao što su Billy Andol, Laka, S.A.R.S i Letu štuke. Mi obećavamo sjajnu atmosferu uz žestoki rock zvuk a publici ćemo predstaviti svoje autorske pjesme ali i obrade nekih velikih rock hitova.”

Ovo je samo početak za 72 sata Summer Fest Kakanj i sigurni smo da će narednih godina postati prepoznatljiv po vrhunskim izvođačima i festivalu koji se ne smije propustiti.

Budite spremni za dobru zabavu, a do subote 08.08. pozdravljaju vas Goran, Ademir, Zlatan, Kerim i Ena!” poručili su iz benda Otisak.

Uveliko teku pripreme za festival, a karte po cijeni od 13 KM možete kupiti u Kaknju u caffe baru Del, caffe baru Piki i Jenny's art houseu. Za sve informacije oko karata organizatori se mogu kontaktirati na mail [email protected].