Iskorištavanje tragedije
0

Otac Michaela Jacksona vodi unuke na turneju

Sarajevo-x.com
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Izgleda da su se obistinila predviđanja mnogih da će Joe Jackson, otac preminulog Kralja popa Micheala Jacksona pokušati iskoristiti tragediju.

Naime, kako mediji prenose, Joe Jackson priprema se da povede svoje unuke na turneju kao "The Jacksons three".

Jackson, koji je bio menadžer grupi "Jackson Five" kad je Michael bio dijete, rekao je da je razgovarao sa Prince Michaelom (12), Paris (11) i sedmogodišnjim Prince Michael II, kako bi se pojavili na bini naredne godine. Vijesti o turneji stigle su nakon što je Jackson rekao da je Paris pokazala talenat kao izvođač, a da je Prince Michael II odličan plesač, prenosi Britanski Telegraph.

Ovaj potez izazvao je bijes ostalih članova porodice Jackson koji se boje da bi ovo moglo izložiti djecu eksploataciji.

Nad djecom se. inače, trenutno vodi spor oko starateljstva.

Ian Halperin, Michael Jacksonov biograf, rekao je za Sun, da Joe želi da djeca idu na svjetsku turneju 2010. godine. Joe je, također za dvoje Michaelove djece ponudio ugovore za snimanje.

Halperin je dodao da je njegov izvor vrlo blizak porodici Kralja popa i da je moguće da će uskoro progovoriti u javnosti zbog izuzetne zabrinutosti za budućnost djece.

"Jedan od članova porodice je bijesan. On smatra da je Joe spreman uraditi ono što je naumio bez obzira na sve", rekao je Halperin.

Michael Jackson je tvrdio da ga je otac tukao tokom djetinjstva i da se on povukao u sebe zbog straha od njega.

I njegova sestra, La Toya Jacskon, je rekla da su kao djeca stalno bili izložena prijetnji nasiljem.

Jučerašnji izvještaji govore da su Katherine Jackson, Michaelova majka i njegova žena Debbie Rowe napravili tajni dogovor da isključe Joe Jacksona iz bilo kakvog učešća u podizanju djece.