22. februar
52

Osvojite ulaznice za nastup Galije u Slogi

Klix.ba
U sarajevskom klubu Sloga 22. februara od 22 sata bit će održan koncert grupe Galija. Portal Klix. ba dodjeljuje pet ulaznica za pet sretnih čitatelja.

Da biste učestvovali u nagradnoj igri potrebno je da do 20. februara do 12 sati pošaljete svoje podatke (ime i prezime i broj telefona) na e-mail [email protected] sa naznakom "Za koncert Galije". Dobitnici će biti izvučeni metodom slučajnog odabira.

Nenad Milosavljević, osnivač i lider grupe Galija, davnih sedamdesetih već poznat u Nišu kao kantautor i samostalni muzičar (vokal, akustična gitara, usna harmonika) okupio je rock grupu za učesće u pozorišnoj predstavi “Treća polovina” amaterske pozorišne družine iz Niša.

Prva proba grupe održana je 04. januara 1976. godine u prostorijama Doma kulture u Nišu.

Dogovor o osnivanju grupe postignut je u niškoj kafani Galija, poznatoj po tome što su se u njoj okupljali umjetnici i boemi grada Niša. Poslije početnih lutanja u traženju imena za grupu, naziv legendarne kafane preuzet je i usvojen kao najbolje rješenje.

Galija je nakon dvadeset godina ponovo nastupila u Sarajevu 27. maja 2011. Poznati sarajevski klub Sloga bio je premali da primi sve ljubitelje njihove muzike.

Turneja pod nazivom "Galija još uvek sanja" i dalje traje.

U Sarajevo dolaze 22. februara, a tim koncertom će biti proslavljen i 100. koncert Kuće muzike i zabave Panta Rhei.

Na koncertu će nastupiti kompletna postava benda sa Nešom na čelu.

Karte su već u Prodaji, cijena je 10 KM, a paket karta (za četiri osobe) i rezervacija stola košta 55 KM. Informacije i rezervacije na broj 033/425-100.

Ulaznice su osvojili: Jelena Rončević, Faris Bukva, Rijad Čahtarević, Semra Džaferović i Edin Šabić.