Muzika
1

Osvojite ulaznice za koncert Partibrejkersa i Darkwood Duba u Domu mladih

Klix.ba
Klix i BH Telecom vode vas na koncert Partibrejkersa i Darkwood Duba u Domu mladih, sedme noći Sarajevo Music Stagea.

Ako želite osvojiti ulaznice javite se na email adresu [email protected] s podacima i brojem telefona. Dva najbrža čitatelja osvojit će po dvije ulaznice za nastup bendova u Domu mladih.

Partibrejkers, jedan od najpoznatijih ex yu rock bendova, osnovan je u augustu 1982. godine. U prvoj postavi bili su Zoran Kostić Cane - vokal, Goran Bulatović Manza - bubnjevi, Nebojša Antonijević - gitara i Ljubiša Kostandinović - gitara.

Osim po odličnoj muzici, koncerti Partibrejkersa pamte se i po redovnim doskočicama frontmena Caneta, koji trenutno odmara i skuplja energiju za nastup u Sarajevu.

Iste večeri na sceni Sarajevo Music Stagea nastupit će i beogradski bend Darkwood Dub.

"Zaista volimo nastupati pred sarajevskom publikom jer smo uvijek dobro primljeni. Uvjeren sam da će tako biti i ovaj put", kazao je Dejan Vučetić, frontmen grupe Darkwood Dub, te dodao da će koncert biti kombinacija starih i novih hitova, te da publika sigurno neće biti razočarana.

Darkwood Dub je oformljen 1988. godine u Beogradu. Tokom prvih nekoliko godina bend je eksperimentisao sa reggae i dub zvucima kombinovanim sa soničnim gitarama i asocijativnim i emotivnim tekstovima.