Muzika
0

Oscilator predstavlja party: Tristy Nesh and Juri Paik

Sarajevo-x.com
Sarajevo-x.com i Oscilator vam poklanjaju tri ulaznice za party "Tristy Nesh and Juri Paik", koji će se održati 30. juna 2006. u klubu Bock u Sarajevu.

Sve što trebate da uradite da bi ste učestvovali u nagradnoj igri jeste da na adresu [email protected] posaljete e-mail sa svojim imenom i prezimenom i subjectom "Sarajevo-x.com nagradana igra". Imena dobitnika će biti objavljena 29. juna.

Datum partyja: 30.06.06. Lokacija: Club Bock - Sarajevo Start: 22:00 Line Up: Tristy Nesh, Juri Paik, D liner, Borgie Ulaz: 5 KM

Oscilator vam u petak, 30. juna, predstavlja splitski dvojac Tristy Nesh and Juri Paik. Tristy Nesh, u techno svijetu poznatiji kao Inaf, radit će na hardware-u baziran live act i predstaviti vam svoj inovativni minimal, electro zvuk, dok će njegov kolega Juri Paik raditi dj set.

Podrška na ovom eventu bit će Oscilator dj-evi Borgie i D liner.

Tristy Nesh (Inaf) svoju prvu samostalnu ploču izdaje 2002., iako bogato iskustvo stvara 90 ih u zajedničkom produkcijskom radu s bratom u projektu Koan.

Rođen 1975. u Vukovaru, od malih nogu pokazuje interes za muziku, te na svom prvom synthesizeru proizvodi razne zvukove i efekte. Nakon školovanja u Rijeci i Zagrebu seli u Split. Ekspanzijom house i techno kulture dobija sve više ponuda kao producent, te izdaje za mnoge inostrane labele.

Uspjeh ostvaruje sa izdanjem za Monoid rec., te iste godine počinje raditi kao dj. Nastupa po mnogim domaćim klubovima, a također i izvan granica Hrvatske, u njemačkom kultnom klubu TV-Whatever i Halle 02. Video clip za stvar I betcha svojom art produkcijom i tech pristupom privlači mnoge video umjetnike, a iste godine biva nominiran za festival 14. dani hr. filma.

U nedostatku dobrog klupskog dogadjanja u Splitu, pokreće klubski program 100 degrees prezentirajući kvalitetne domaće i strane dj-e i producente.

Nakon gotovo 10 techno izdanja pod imenom Inaf, mijenja svoj zvuk prema minimal, electro-house-u. 2006.godine počinje raditi pod novim imenom i nastupati kao live act. Puno inovativniji zvuk koji radi sa svojim prijateljem Juri Paikom prvi prepoznaje novi nizozemski label Upstract.

www.raveri.com/booking/tristynesh.html