Muzika
0

Oscilator predstavlja: DJ Xed - Crobot Crew - Zagreb, Club BOCK, 7.aprila

Sarajevo-x.com
U petak, 7. aprila Oscilator vam u sarajevskom klubu BOCK predstavlja rad Crobot Crew-a koji je nastao saradnjom Xed-a i Jumbo-a (aka N_ter), kao DJ pool koji se bavi isključivo promocijom electro muzike.

Crobot Crew se pored miksanja i produkcije bave i bookingom. Upravo u njihovoj organizaciji nedavno je u Zagrebu svirao jedan od pionira electro zvuka Anthony Rother.

Oscilator će u budućnosti, pored predstavljanja domaće ekipe, nastojati da vam predstavi neke od interesantnijih producenata/dj-eva iz regiona i šire.

D.J. Xed rođen je 21.10.1971. u Zagrebu. Interes za electro zvuk javio se kada je kao član lokalne break dance grupe plesao na muziku koju su snimali s lokalne radio stanice, u emisiji koja se bavila isključivo electro i hip hop muzikom. Tada su ova dva pravca bila vrlo bliska budući da su isti izvođači (Afrika Bambaataa, Newcleus, World Class Wreckin Cru, Man Parrish.) producirali muziku u kojoj je bilo elemenata i jednog i drugog. Xed je (uz Jumbo-a aka N_ter) idejni začetnik Crobot Crew-a. D.J. Xed-ovi uzori su: Kraftwerk, Newcleus, Aux 88, Scape One, Carl A. Finlow

Ulaz i konzumacija iznose 7 KM.

Vise Informacija na: http://www.crobot-crew.com/

http://www.oscilator.net/