Muzika
164

Operni pjevač Marko Kalajanović snimio video spot za pjesmu "Here's to life"

Klix.ba
Kao najavu za muzičko-scenski performans "Here's to life" - večer šansona prvak opere i bariton Marko Kalajanović i Udruženje umjetnika BellArte predstavljaju videospot za obradu pjesme "Here's to life".

U spotu se pored vokala Marka Kalajanovića pojavljuje i balerina Nadža Pušilo uz klavirsku pratnju Đorđa Jovančića koji je ujedno i muzički producent cijelog projekta dok režiju video spota potpisuje Marko Jovančić.

"Veoma mi je drago da smo imali priliku da snimimo ovaj vizual jer će nas prije svega podsjećati na ovaj jedinstveni projekat, koji smo zaista sa zadovoljstvom i sa mnogo pozitivne energije pripremali. Najiskrenije se nadam da će se svidjeti našoj publici i da će ovaj vizual privući publiku da nam se pridruži 27. novembra na premijeri, ali i u narednim izvođenjima ovog koncerta", rekao je Marko Kalajanović, operni pjevač.

Večer šansona pod nazivom "Here's to life" rezultat je višemjesečnog rada grupe umjetnika koji su publici željeli ponuditi nešto novo i vratiti na scenu nezaboravne stihove kompozicija koje su izvodili Edith Piaf, Celine Dion, Frank Sinatra, Arsen Dedić, Leo Martin, Jadranka Stojaković, Dragan Stojnić i mnogi drugi.

Veliki broj umjetnika stoji iza projekta, tako će u sklopu muzičko-scenskog performansa "Here's to life" nastupiti Aida Čorbadžić, Marko Kalajanović, Jelena Milušić, Đorđe Jovančić, Tamara Ljubičić, Albina Huskić, Soit Ioan Vasile i Edhem Husić.

Koncert je zakazan za petak, 27. novembar 2015. godine u sarajevskom Coloseum Clubu sa početkom u 21.00 sat. Uživo uz BellArte orkestar i vrhunske izvođače publika će imati priliku putovati kroz vrijeme uz hitove legendarnih šansonijera i uz najljepše zvuke i emocije šansone, pjesme prepoznatljive po snazi svog teksta, muzike i interpretacije.

Posebnost ovog koncerta je i u tome što će sve kompozicije biti praćene različitim scenskim performansima.

Ulaz uz potrebnu rezervaciju je slobodan, a više detalja se može pronaći na Facebook stranici Udruženje umjetnika BellArte.