Muzika
0

One Direction o razlazu: Ovo nije zbogom već vidimo se kasnije

Klix.ba
Prekid saradnje je težak za svaki bend, ali pravljenje pauze u radu je možda još teže.

Četiri turneje, pet albuma i 133 miliona pratilaca na Twitteru imaju iza sebe, ali članovi One Direction benda odlučili su napraviti pauzu od sljedeće godine. O ovome su špekulirali mediji i fanovi os augusta, a zvanična potvrda stigla je nedvano.

Članovi benda tvrde kako ovo nije kraj One Direction, već zaslužena pauza nakon petog albuma "Made in the A.M.".

No, grupu je prvi napustio Zayn Malik, glavna zvijezda benda, te su tada mnogi počeli pričati o tome kako između momaka i nije baš idealna situacija. Mnogi mediji podsjetili su i da je 'Nsync najavio pauzu 2002. godine koja se nikada nije okončala. Isto se dogodilo i s ostalim bendovima. Iako su neki poput Backstreet Boysa i New Kids on the Blocka najavili povratak na scenu, nikada neće doživjeti staru slavu.

"Niko ne može s sigurnošću reći da će se vratiti s te pauze jer ako jedna, dvojica ili trojica pokrenu solo karijeru i budu uspješni u tome, neće biti velike želje za povratkom u bend", rekao je glavni urednik na Billboardu Alex Gail.

Ipak, momci iz benda su obećali povratak kazavši da ovo "nije zbogom, već doviđenja".

"Odradili smo posljednji koncert u okviru turneje i ovo je zaista tužan dio za nas. Ali, nije kraj. Ovo nije zbogom, ovo je 'vidimo se kasnije'", rekao je Liam Payne.

Bend je nastao 2010. godine kada su ih sudije britanskog X Factora spojili kao grupu.