Muzika
4

"Oh My My" je novi album benda OneRepublic

Klix.ba
Novo studijsko izdanje benda OneRepublic "Oh My My" od danas je dostupno javnosti.

Novo izdanje najavljeno je singlom "Wherever I Go", a uz najavni singl prethodno su objavljene i pjesme "Future Looks Good", "Kids" te "A.I." ft. Peter Gabriel. Produkcijom albuma bavili su se Ryan Tedder i Brent Kutzle, uz pomoć Stevea Wilmota i Noela Zancanelle.

Bend se putem Twittera na album osvrnuo riječima: "Novo, moderno, drugačije, kao ništa što smo napravili do sada". Novo izdanje nasljeđuje album "Native" (2013.), koji je debitirao na 4. mjestu Billboard Top 200 liste, prodan u više od pet miliona primjeraka, a donio nam je hit singlove "If I Lose Myself", "Feel Again", "Love Runs Out", "I Lived", te "Counting Stars". U standardnoj verziji album sadrži 16 pjesama, odnosno 20 u deluxe verziji.

Kvintet OneRepublic debitantsko studijsko izdanje "Dreaming Out Loud" s kojeg dolazi i hit singl "Apologize", objavio je 2007. godine, a za navedeni singl momci su zaslužili i nominaciju za nagradu Grammy. Ryan Tedder Grammyem je nagrađeni tekstopisac i producent, a sarađivao je s izvođačima kao što su Taylor Swift, Adele, Beyoncé, U2, Ellie Goulding, Maroon 5.