Muzika
8

Održan prvi Kakanj Demo Fest, posjetioci prezadovoljni

Klix.ba
Na izletištu Bočica, nedaleko od Kaknja, je 25. i 26. augusta održan prvi po redu Kakanj Demo Fest. Pred oko 1000 posjetilaca, na ovom izletištu predstavilo se ukupno pet bendova, jedna hip-hop grupa, te tri DJ-a koji su bili zaduženi za after party.

Već od ranih jutarnjih sati posjetitelji željni dobrog provoda, počeli su se okupljati na Bočici. Sam program počeo je oko 20 sati. Prvi je na binu izašao mladi, domaći hip-hop sastav Charizma iz Kaknja, koji je na svom prvom javnom nastupu oduševio posjetitelje.

Nakon njih nastupili su članovi benda Bosniche Post, koji su "zatalasali" mnogobrojnu publiku. Publika je bila oduševljena nastupom benda Futavci iz Sarajeva, a najbolji dokaz za to je činjenica da su njihovu pjesmu "Katarina" otpjevali uglas sa članovima ovog benda. Za dobru atmosferu do samog kraja festa pobrinuli su se bendovi Zadnji Popis iz Srebrenice, Urban Instinkt iz Tuzle te Uncle Sam Decided iz Sarajeva.

Nakon bendova, stage su preuzeli DJ-evi zaduženi za after party, pa su posjetioci do ranih jutarnjih sati plesali uz ritmove koje su im servirali domaći DJ-evi: DJ Infected i DJ Albino te gost iz Mostara DJ Mr. Muky.

Festival je održan u organizaciji Neformalne grupe mladih Aktiv iz Kaknja, uz pomoć mnogobrojnih sponzora ove manifestacije.

"Presretni smo i zadovoljni nakon završetka ovog festa. Imali smo dosta problema prilikom organizacije, ali možemo reći da je bilo vrijedno truda i uloženog vremena, kako bismo našem gradu podarili nešto ovakvo. Sve pohvale koje su nam došle od svih bendova, posjetilaca, ali i ljudi koji su čuli šta se sve dešavalo na Bočici tog dana, veliki su nam podstrek i upustvo šta činiti dalje u budućnosti. Organizatori ovog festa uzet će mjesec dana odmora, a već nakon toga kreću u organizaciju drugog Kakanj Demo Festa, koji bi trebao biti održan u isto vrijeme naredne godine. Ovom prilikom zahvalili bismo se svim bendovima i DJ-evima na sjajnim nastupima. Našoj publici, koja nas je iznenadila svojim brojem, te našim domaćinima Planinarskom društvu Bobovac i Planinarskom domu Bočica. Također zahvalili bismo se i svim našim sponzorima, bez kojih se sve ovo ne bi moglo održati na ovako dobar način", izjavili su organizatori ovog festivala.