Muzika
113

Održan koncert u Banjoj Luci: Uz klavir i gitaru za ozdravljenje Jadranke Stojaković

Piše: E. B.
(Foto: Klix.ba)
U intimnoj atmosferi Koncertne dvorane Banskog dvora, večeras su uz klavir i gitaru za ozdravljenje velike pjevačice Jadranke Stojaković, koja boluje od teške bolesti, pjevala mnoga poznata imena iz svijeta muzike.

Bili su tu Željko Joksimović, Jelena Tomašević, Haris Džinović, i domaćini Romana i Maja Tatić, a nastupili su i najmlađi čije pjevačko vrijeme tek treba da dođe Marko Bošnjak i Iva Ćurić.

Njihov dolazak u Banja Luku je imao isti cilj, da pomognu koleginici u nevolji i da joj daju podršku kada je najpotrebnija.

"Ovo je jedna slatka obaveza u smislu da možemo vrlo lako da se okupimo i pomognemo svojoj koleginici. To je zapravo samo jedan mali znak pažnje i podsjećanje da ovakve stvari treba da budu što češće i da treba jedni drugima da pomažemo kad god to možemo", rekao je Željko Joksimović koji je i bio ključan za organizovanje ovog humanitarnog koncerta.

On je dodao da mu je jako žao što Jadranka Stojaković nije mogla da prisustvuje ovom koncertu, jer njeno zdravstveno stanje je trenutno jako loše.

"Okupili smo se da pomoću onoga što znamo najbolje da radimo, a to je pjesma, prikupimo dobrotvorni prilog i da obrazujemo fondaciju Jadranke Stojaković, gdje će ljudi moći da doniraju novac. Nadamo se da sa ćemo našim doprinosom i ovom akcijom uspjeti da pomognemo Jadranki u borbi sa teškom bolesti", rekao je Željko Joksimović.

Organizatori koncerta naveli su da je broj računa u UniCredit banci za pomoć Jadranki Stojaković 3383 5025 00000 394, a poziv na broj 401 998 980 05.