Muzika
985

Odlični nastupi Ilme, Harisa i Lukijana, Maid se vratio u show i oduševio

Piše: A. Dž.
Treća finalna večer showa X Factor Adria bila je posvećena domaćoj muzici, pa su tako takmičari imali priliku pokazati kako se snalaze izvodeći pjesme autora iz regije. I u ovoj emisiji talenti iz BiH su pokazali zavidno pjevačko umijeće i plasirali se u daljnje takmičenje.

Ilma Karahmet, Maid Hećimović, Haris Ćato, Lukijan Ivanović, te Vanja Mišić i Armin Malikić u bendovima 4U i "Doktori" imali su sjajne nastupe.

Najmanje sreće večeras imala je grupa H2O koja je napustila takmičenje. Bolja od njih u duelu je bila Aleksandra Sekulić.

Veče je otvorila najmlađa takmičarka, 13-godišnja Ilma Karahmet iz Kiseljaka koja je otpjevala pjesmu Jelene Tomašević.

Ilma je još jednom oduševila žiri i publiku u beogradskom studiju. Njen nastup ispraćen je ovacijama.

"Kad čujem kako pjevaš uplašim se za svoje kandidate", kazao je Željko Joksimović dodavši da je fasciniran Ilminim nastupom. Kristina Kovač je pohvalila izbor pjesme, a riječi hvale imali su i Emina Jahović, te Kiki Lesendrić koji je Ilmin mentor.

Nakon učenice iz Kiseljaka na scenu su izašli momci iz benda "Doktori" u kojem je i Armin Malikić iz Banovića. Pošto su imali tehničkih problema, njihova mentorica Kristina je tražila da ponove pjesmu Olivera Dragojevića što su oni uradili na najbolji mogući način.

Lesendrić ih je pohvalio kazavši da neprijatnosti nisu utjecale na njihov nastup, te da su bili odlični.

Maid Hećimović večeras se vratio u show zahvaljujući glasovima publike. Njegov mentor Željko Joskimović najavio ga je kao čovjeka koji je svojim glasom osvojio BiH, a da od publike zavisi hoće li osvojiti regiju. Maid je odabaro pjesmu Zdravka Čolića i briljirao na sceni.

"Drago mi je što si se vratio, kvalitetan si pjevač. Ne mogu da se odlučim da li mi se sviđa ili ne teatralno izvođenje pjesme, ali ono što uvijek cijenim je energija", rekla je Kovač.

I Lesendrić je izrazio zadovoljstvo Maidovim povratkom, a Emina je rekla da je rođen da zabavlja ljude i napravi dobru atmosferu.

Mladi Haris Ćato pjevao je večeras pjesmu Zdravka Čolića koju je, kako je rekao, posvetio majci.

"Kad nešto valja naći ćeš mu 100 mana, a kad ne valja mogu samo reći da ne valja. Ti si bio odličan, mlad si momak koji još uvijek traži sebe, ova pjesma je još uvijek svježa i previše je Čole", rekao je Lesendrić.

I djevojke iz benda 4U, u kojem nastupa Banjalučanka Vanja Mišić, imale su sjajan nastup, te su zasluženo osigurale mjesto u nastavku takmičenja. 

Posljednji takmičar u večerašnjoj emisiji bio je Banjalučanin Lukijan Ivanović koji je, prema riječima članova žirija, imao najbolji nastup do sada

"Lukijan, bio su uvjerljiv i veoma siguran, čini mi se da je ovo jedan od tvojih najboljih nastupa", rekao je Joksimović.

Lesendrić je kazao da je Lukijan ostvario izuzetan napredak od početka showa, te da će se za njega tek čuti.

"Hvala ti Lukijane. Ovako se pjeva iz duše i to je ono što trebamo svi da radimo", rekla je njegova mentorica Emina Jahović.

I drugi takmičari su osvojili žiri i publiku, a kao i prethodnih sedmica najviše se istakao Makedonac Daniel Kajmakoski koji je bez sumnje jedan od najvećih favorita prvog izdanja X Factor Adrije.