Muzika
1

Odlična svirka Partibrejkersa i Darkwood Duba

Piše: A. U.
Foto: D. S./Klix.ba
(Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Na 9. Sarajevo Music Stageu, koji se održava u okviru 19. Sarajevo Film Festivala, nastupili su srbijanski bendovi Partibrejkersi i Darkwood Dub, a publika je uživala u vrhunskoj svirci.

Frontmen Partibrejkersa, Cane, pred nastup u Sarajevu je odmarao i prikupljao energiju, što je rezultiralo žestokim nastupom, prepunim njegovih redovnih doskočica.

Podsjetimo, Partibrejkerssi su jedan od najpoznatijih ex yu rock bendova, a osnovani su u augustu 1982. godine. U prvoj postavi bili su Zoran Kostić Cane - vokal, Goran Bulatović Manza - bubnjevi, Nebojša Antonijević - gitara i Ljubiša Kostandinović - gitara.

Iste večeri nastupio je i beogradski bend Darkwood Dub, koji je sarajevskoj publici odsvirao kombinaciju starih i novih hitova. Frontmen benda, Dejan Vučetić, naglasio je kako vole nastupati u Sarajevu, jer su uvijek dobro primljeni.

Darkwood Dub je osnovan 1988. godine u Beogradu. Tokom prvih nekoliko godina bend je eksperimentisao sa reggae i dub zvucima kombinovanim sa soničnim gitarama i asocijativnim i emotivnim tekstovima.

Na narednom koncertu Sarajevo Music Stagea, 23. augusta, nastupit će vinkovački bend Majke i sarajevski Skroz.