Muzika
0

Od ponedjeljka prodaja ulaznica za Jazz Fest

Sarajevo-x.com
Danas je posljednji dan rezervacije ulaznica za 10. Jazz Fest Sarajevo 2006 putem zvanične internet stranice festivala.

U direkciji festivala saznajemo kako posebno interesovanje vlada za koncert ansambla Underground koji će otvoriti festival, potom ostale koncerte na glavnoj sceni: koncert Richarda Bone, Dhafera Youssefa i Cristine Branco. Što se ostalih festivalskih programa tiče, veliki broj ulaznica je rezerviran za koncerte Trija 3 na Strange Fruits Stageu, te koncert Nilsa Pettera Molvaera na Solo Stageu.

S obzirom na interesovanje publike iz Banje Luke, Zenice, Sanskog Mosta, Brčkog, Kaknja, Travnika, Konjica, Bihaća, Gradačca, Donjeg Vakufa, Lukavca i ostalih gradova u Bosni Herecegovini, od sutra (21. oktobra) za posjetioce festivala koji ne žive u Sarajevu, u narednih sedam dana, bit će omogućena rezervacija ulaznica putem telefona 063 892 639. Svoj dolazak na festival osigurali su, rezervacijom ulaznica, posjetioci iz Hrvatske, Slovenije, Srbije, Mađarske, Austrije, te ostalih zemalja regije, kao i novinari iz Švicarske, Austrije, Srbije, Hrvatske i Slovenije.

Box office 10. Jazz Festa Sarajevo 2006 bit će otvoren u BKC-u u ponedjeljak 23. oktobra, a radit će u periodu od 13.00 do 21.00. Na box officeu će biti dostupne sve informacije o koncertima i učesnicima festivala.